2020. október 30., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (9)
augusztus (8)
július (13)
június (18)
május (17)
április (10)
március (31)
február (8)
január (6)
· 2019
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Fáklyás felvonulás az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére

Főoldal>Kedvcsináló>Fáklyás felvonulás az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére
 
Írta: Szerk.
2016. október 07. 11:54
Rovat: Kedvcsináló
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A Kispesti Társaskör Egyesület fáklyás felvonulással emlékezik az 1956-os forradalomra és szabadságharcra október 23-án. A civil egyesület további programjai közt szerepel az '56 - os emlékév kapcsán Nemcsák Károly és Szabó Gyula Győző önálló estje Európa közepén címmel november 3-án a Kispesti Kaszinóban.

A Kispesti Társaskör Egyesület szeretettel várja az emlékezőket a kispesti Országzászlónál a Határ úton 17 órakor, ahonnan fáklyás felvonulásra indulnak az Ady Endre úton végig a Templom téri kopjafához. Az '56-os emlékév és a forradalom 60. évfordulója alkalmából a felvonulás előtt beszédet mond WITTNER MÁRIA '56-os elítélt. A megemlékezés után '56-os Emlékfal avatást és állófogadást tart a Kispesti Társaskör Egyesület a Kispesti Kaszinóban (Fő utca 42.)

 

A Kispesti Társaskör augusztusban egy felhívást tett közzé miszerint kispesti lakosoktól emléktárgyakat várnak az Emlékfal felállításához. Több tucat fénykép és újság érkezett, a fal több hónapon keresztül nyerte el október 23-i formáját. A szervezők az emlékfalat nyitottá nyilvánították, ami azt jelenti, hogy bárki hozzátehet-adhat emléket, és olyan helyet választanak végleges otthonának, ahol bárki megtekintheti a jövőben. 

 

Az emlékfal mellé készült egy kiadvány is, amely tartalmazza az összes fényképet, írást, röplapot, újságot és minden olyan emléket ami kiállításra került. 

 

Nemcsák Károly önálló estje Kispesten 

 

A Kispesti Társaskör Egyesület szervezésében önálló esttel Kispestre érkezik Nemcsák Károly Jászai Mari - díjas színművész és érdemes művész az  az 1956-os forradalom és szabadságharcra 60. évfordulója alkalmából.

 

Az Európa közepén című esten közreműködik  Szabó Gyula Győző színművész, amelyet 2016. november 3-án 18 órakór tartanak a Kispesti Kaszinóban (Fő utca 42.). Az előadás ingyenesen megtekinthető. 

 

 

A megemlékezést és a rendezvényt 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára létrehozott Emlékbizottság támogatja. 

 

 

    

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.