2018. december 10., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
2016. június 20. 21:55
Gabi Sajnálattal olvastuk az óvodákkal kapcsolatos hírt, döntéseket... ma történt épp egy óvodai baleset a Bóbita óvodában... pedig tavaly ...
Piacfejlesztés és lakáskoncepció volt a téma a testületi ülésen
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Fáklyás felvonulással emlékeztek az ’56-os hősökre

Főoldal>Közélet>Fáklyás felvonulással emlékeztek az ’56-os hősökre
 
Írta: Szerk.
2017. október 24. 15:48
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Méltóságteljes, csendes fáklyás felvonulással emlékezett a Kispesti Társaskör és a Fidesz Kispesti szervezete az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire. Az ötvenfős tömeg a Határ úttól vonult a Templom térre, ahol dr. György István, Budapest kormánymegbízottja beszédet mondott.

 

 

- A szabadságért  a legkilátástalanabb helyzetben is vállalni kell a küzdelmet, a hatalom hazugságát pedig a legvéresebb megtorlás sem emelheti az igazság helyére – mondta beszédében dr. György István, Budapest kormánymegbízottja, Kőbánya és Kispest választókerületi elnöke, miután az ötvenfős csendes emlékező tömeg,lobogó fáklyákkal a kezükben megérkezett a Templom térre. A résztvevők a Himnusz eléneklése után mécsesekkel, és az emlékezet virágaival hajtottak fejet a téren található kopjafánál.

 

 

Dr. György István beszédében emlékeztetett az 1956-os eseményekre.

- Az aránytalan túlerővel szemben a nemzet több napon át folytatott hősi szabadságharca elbukott. A harcokban 2652 magyar forradalmár és civil, és 720 szovjet katona esett el. A forradalom következményeként negyedmillió nyugatra menekülő magyar hagyta el az országot. A forradalom résztvevőit tömegesen börtönözték be, majd sokukat végezték ki. 1956 egyik hozadéka, hogy a nyugati bolsevik típusú pártokon belül is elindult az erjedési folyamat, ami a nyolcvanas évek végére a bolsevizmus világméretű bukásához vezetett – mondta az összegyűlt ünneplő tömegnek dr. György István, aki Kennedy amerikai elnök szavait idézte fel, miszerint 1956. október 23. örökre be van jegyezve a szabad emberek, a szabad nép krónikáiba. A bátorság, az öntudat, a diadal napja volt.

 

 

- Van, ami soha nem változik, mi magyarok a szabadság népe vagyunk! Most is hiszünk a hazánkban, és megküzdünk érte. Ahogy 1956-ban, most is mások akarnak a fejünk felett dönteni, arról, hogy mi magyarok hogyan és kikkel éljünk. Most is fenyegetnek minket, hogy mi lesz, ha nem engedelmeskedünk. Most is a szabadságunk és hazánk a tét – jelentette ki Budapest kormánymegbízottja, aki nyomatékosította: kötelességünk újra megvédeni Magyarországot.

 

 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.