2020. július 10., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június (18)
május (17)
április (10)
március (31)
február (7)
január (6)
· 2019
december (12)
november (14)
október (26)
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Fedett helyeken ünnepelt Kispest

Főoldal>Közélet>Fedett helyeken ünnepelt Kispest
 
Írta: Pászti András
2013. március 15. 19:47
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A rendkívüli időjárás miatt a KMO nagytermének melegében tartották az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc alkalmából rendezett megemlékezést csütörtök délután, miután az önkormányzat és a kerületi szervezetek képviselői elhelyezték koszorúikat a Kossuth téri emlékműnél. Péntek délelőtt ökumenikus istentiszteletet tartottak a Templom téri református templomban.

Az önkormányzat vezetői, a kerületben működő intézmények, a civil szervezetek, az egyházak, illetve a pártok képviselői és a kispestiek a csütörtök délutáni ítéletidőben helyezték el koszorúikat, virágaikat Kossuth Lajos szobránál, majd a KMO színháztermében folytatták a megemlékezést. Elsőként fúvószenekar kíséretében csendült fel a Szózat, majd Gajda Péter polgármester mondott ünnepi beszédet. A polgármester a reformkor, illetve a forradalom és szabadságharc kiemelkedő szereplőit méltatta, majd párhuzamba állítva a 165 évvel ezelőtti és a mai kort, az összefogás és a párbeszéd fontosságát emelte ki. „Legyen béke, szabadság és egyetértés” – zárta szavait Gajda Péter, majd A szabadság rapszódiája címmel színvonalas műsor következett az Obsitos Zenekar, Meskó Tímea színésznő, Derzsi György színművész, a Kispesti Művészeti Iskola gyermek táncosai, és a Forgatag Művészeti társaság tolmácsolásában. Az ünnepség végén a Himnusz csendült fel a zsúfolásig megtelelt színházteremben.

 

Fejet hajtanak a kerület vezetői a Kossuth-szobor előtt: (balról) Ékes Gábor alpolgármester, Tóthné Szabó Éva alpolgármester asszony, Gajda Péter polgármester, Vinczek György alpolgármester (a képre kattintva galéria nyílik)

 

Március 15-én délelőtt a Templom téri református templomban tartottak ökumenikus istentiszteletet az 1848-49-es forradalom és szabadságharc ünnepe alkalmából.

 

A rendkívüli időjárás miatt a központi ünnepi rendezvények elmaradtak. "Sajnos az idei esztendőben március 15. nem az ünnep, hanem a cselekvés napja lett" - fogalmazott Áder János köztársasági elnök.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.