2022. május 22., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Félmegoldás született Dávid ügyében, további segítségre volna szükség!

Főoldal>Közülünk>Félmegoldás született Dávid ügyében, további segítségre volna szükség!
 
Írta: Szerk.
2015. június 11. 11:13
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A kispest.info oldalán körülbelül két hónapja mutattuk be olvasóinknak a Duchenne-féle izomsorvadásban szenvedő Csorba Dávidot. A súlyos, sajnos gyógyíthatatlan beteg kisfiú és családja cikkünk hatására több felől kapott már segítséget. Az önkormányzat felajánlott egy lakást, azonban a felújítására tetemes összeget kell költeni.

Dávid édesanyja, Pálfi Margit azért kért segítséget az önkormányzattól és a nyilvánosságtól, mert gyógyíthatatlan beteg fiának a havi költségeit nagyon nehezen tudja kigazdálkodni. Az önkormányzathoz olcsó fenntartású lakásért fordult, hogy a szerény bevételük fennmaradó részét is Dávidra tudja fordítani. Amint korábban megírtuk, a mozgásképtelen, lélegeztetőgépen lévő Dávid 24 órás felügyeletre szorul, így az édesanyja a nap minden percét vele tölti. Az albérletük költségei hozzávetőlegesen 125.000 forintba kerülnek, ami súlyos gondokat okoz Margitnak.

 

Az önkormányzat által felajánlott lakás valóban nagy segítség, viszont állapotát tekintve nem teljesen megfelelő Dávid speciális igényeinek. A kétségbeesett asszony a legnagyobb közösségi videó megosztón kért segítséget, hogy a fiának élhetőbb és méltóságteljesebb életet tudjon biztosítani. Ahogy Margit a felvételen fogalmaz: 

 

 

„Az önkormányzat segítségével is iszonyatosan sokba kerül a lakást olyan állapotba, hozni, hogy Dávidnak maximálisan megfelelő legyen, szellős legyen, ne legyen penészes és vizes.”

 

Az embert próbáló terheket viselő asszony a legnagyobb közösségi portál segítségével indította el az „1000 ember, 1000 forint” felhívást, melynek lényege, hogy összejöjjön az a körülbelül 1.000.000 forintos összeg, amelyből fel tudják újítani az önkormányzat által kapott lakást. 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.