2022. május 23., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Felszentelték Kispesten Elek Apó Kútját

Főoldal>Közülünk>Felszentelték Kispesten Elek Apó Kútját
 
Írta: Szerk.
2019. szeptember 09. 14:38
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Kispesten található az egész Kárpát-medencében található nyolc Elek Apó Kútjából az egyik, amelyet múlt hétvégén szenteltek fel a Székelyország Tündérkertje Látványparkban.

Felszentelték az I. kerületi Döbrentei téren álló mintájára készült Elek Apó Kútját a kispesti Székelyország Tündérkertje Látványparkban, amely megvalósításához Kányádi Sándor költő, a kút megálmodója is áldását adta. A Tündérkert mesekútját Gyetván Gábor, a Kispest Nagyboldogasszony Főplébánia plébánosa, a Kispest-Pestszenterzsébeti Espereskerület helyettes esperese szentelte fel.

 

 

 

– Tavaly találkoztam Kányádi Sándorral, aki szerint a magyar nemzetnek két apója volt, a szabadság mintaképévé vált Bem apó, és Benedek Elek, aki a mesevilág jelképe lett – mondta lapunknak Bacsó András, a Székelyország Tündérkertje Látványpark megálmodója. – Mindenképpen szerettem volna, ha a pesti oldalon is felállíthatnánk egy kutat, amelyhez Kányádi Sándor is áldását adta, egyébként az egész Kárpát-medencében összesen nyolc ilyen kút van, ebből egy Kispesten.

 

A csíkszeredai Péter Sándor kőfaragó által készített kúton megtalálható Kányádi Sándor és Benedek Elek arcképe, és két nagyon értékes, útmutatóul is szolgáló gondolat:

 

„Nem határon túli magyarok vagyunk, hanem határtalanul magyarok.”

 

„Szaporodjon ez az ország emberségbe, hitbe, kedvbe, s ki honnan jött, soha soha ne feledje.”

 

 

– Maga a látványpark is, és az új ékesség, az Elek Apó Kút is elsősorban a gyermekeknek szól, ahogyan Benedek Elek bölcs meséivel is hozzájuk szólt – mondta Bacsó András. – Jó, ha ezekkel a kúton olvasható bölcsességekkel is minél fiatalabb korban megismerkednek.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.