2019. november 15., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
2019. október 01. 22:28
István Érdeklődve olvasom Gajda Péter nyilatkozatait, hogy a Kossuth téri piac azért van ilyen állapotban, mert az ott működő vállalkozók ...
Kampány van: terveket ígérnek Gajdáék a Kossuth téri piacra
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Felszentelték Kispesten Elek Apó Kútját

Főoldal>Közülünk>Felszentelték Kispesten Elek Apó Kútját
 
Írta: Szerk.
2019. szeptember 09. 14:38
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Kispesten található az egész Kárpát-medencében található nyolc Elek Apó Kútjából az egyik, amelyet múlt hétvégén szenteltek fel a Székelyország Tündérkertje Látványparkban.

Felszentelték az I. kerületi Döbrentei téren álló mintájára készült Elek Apó Kútját a kispesti Székelyország Tündérkertje Látványparkban, amely megvalósításához Kányádi Sándor költő, a kút megálmodója is áldását adta. A Tündérkert mesekútját Gyetván Gábor, a Kispest Nagyboldogasszony Főplébánia plébánosa, a Kispest-Pestszenterzsébeti Espereskerület helyettes esperese szentelte fel.

 

 

 

– Tavaly találkoztam Kányádi Sándorral, aki szerint a magyar nemzetnek két apója volt, a szabadság mintaképévé vált Bem apó, és Benedek Elek, aki a mesevilág jelképe lett – mondta lapunknak Bacsó András, a Székelyország Tündérkertje Látványpark megálmodója. – Mindenképpen szerettem volna, ha a pesti oldalon is felállíthatnánk egy kutat, amelyhez Kányádi Sándor is áldását adta, egyébként az egész Kárpát-medencében összesen nyolc ilyen kút van, ebből egy Kispesten.

 

A csíkszeredai Péter Sándor kőfaragó által készített kúton megtalálható Kányádi Sándor és Benedek Elek arcképe, és két nagyon értékes, útmutatóul is szolgáló gondolat:

 

„Nem határon túli magyarok vagyunk, hanem határtalanul magyarok.”

 

„Szaporodjon ez az ország emberségbe, hitbe, kedvbe, s ki honnan jött, soha soha ne feledje.”

 

 

– Maga a látványpark is, és az új ékesség, az Elek Apó Kút is elsősorban a gyermekeknek szól, ahogyan Benedek Elek bölcs meséivel is hozzájuk szólt – mondta Bacsó András. – Jó, ha ezekkel a kúton olvasható bölcsességekkel is minél fiatalabb korban megismerkednek.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.