2020. szeptember 30., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

augusztus (8)
július (13)
június (18)
május (17)
április (10)
március (31)
február (8)
január (6)
· 2019
december (12)
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Felújítják a Planetáriumot

Főoldal>Közérdekű>Felújítják a Planetáriumot
 
Írta: Szerk.
2017. november 16. 15:14
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
50 millió forintot biztosít a kormány a Planetárium felújítási munkálatainak előkészítéséhez. A Tudományos Ismeretterjesztő Társulat (TIT) Budapesti Planetárium épületének rendkívül rossz műszaki állapota indokolta, hogy az átfogó felújítás azonnal elkezdődjön.

2016 nyarán az állandó beázások miatt egyszer már be kellett zárni a Planetáriumot, tavaly októberben nyitotta meg újra a kapuit, de idén júniusban újra be kellett zárni. 

A kormány még tavaly nyáron döntött arról, hogy 86 millió forintot biztosít a Planetárium életveszélyes állapotának elhárítására, újabb döntésével pedig elősegíti, hogy megújulhasson a gyermekek és felnőttek kedvenc „csillagvizsgálója”, amely a X. kerület, a főváros és az állam osztatlan közös tulajdonában álló Népligetben található.  

A mostani döntésnek köszönhetően a kormány további 50 millió forintot biztosít az átfogó felújításhoz, a műszaki-szakmai fejlesztéshez, és biztosítja az előkészületekhez szükséges fedezetet. 

- Örömmel tölt el, hogy a kormány a jelentős oktatási fejlesztések mellett az ilyen, egyébként nagy múltú tudományos intézményeket is fejleszti, ahol a gyerekek, a fiatalok, de az idősebbek is egyaránt hasznos természettudományos ismereteket szerezhettek eddig is – mondta el lapunknak a TIT Budapesti Planetárium tervezetett felújítása kapcsán dr. György István, a Fidesz kőbányai és kispesti választókerületi elnöke.  

A Planetáriumot – amely jelenleg zárva tart - 1977. augusztus 17-én adták át – hosszas előkészületek után – a Népligetben, amelynek első csillagászati műsorát augusztus 20-án tekinthette meg a nagyközönség. Azóta generációk látogatták meg a csillagászat, a földrajz, a csillagászati-földrajz, az égimechanika és a navigáció, de ezeken túlmenően a költészet, az irodalom és a történelem csillagászati vonatkozású kapcsolatainak elemző bemutatóit.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.