2020. augusztus 14., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

július (13)
június (18)
május (17)
április (10)
március (31)
február (7)
január (6)
· 2019
december (12)
november (14)
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Fidesz-KDNP: a térfigyelő rendszer felülvizsgálatára van szükség

Főoldal>Közélet>Fidesz-KDNP: a térfigyelő rendszer felülvizsgálatára van szükség
 
Írta: Szerk.
2014. augusztus 25. 12:57
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A térfigyelőrendszer korszerűsítésével, a rendőrségnek adott nagyobb támogatással, több járőröző rendőrrel és a járási hivatallal közösen szervezett rendőrségi razziákkal javítana a kerület közbiztonságán a kispesti Fidesz-KDNP – mondta Dódity Gabriella, a Fidesz-KDNP kispesti polgármesterjelöltje.

Feltérképezi a kerületi közterületi problémákat a kispesti Fidesz-KDNP, a lakók részéről a legtöbb panasz a közterületi szabálysértések – közterületi italozás, illegális hulladéklerakás – és a közbiztonság kapcsán érkezik. Fontos szerepet tölt be a térfigyelő rendszer Kispest közbiztonságának fenntartásában, azonban jelentős fejlesztésre lenne szükség ahhoz, hogy igazán hatékonyan működjön. A kamerarendszer központjában, a kispesti Rendőrség épületében tájékozódott személyesen a rendszer állapotáról Dódity Gabriella és Szathury Kolos, a Fidesz-KDNP képviselőcsoportjának vezetője, akiknek Plánk Róbert rendőrkapitány mutatta be rendszer működését.

– Kispesten jelenleg mintegy ötven térfigyelő kamera van, ebből átlagosan 10 nem működik. Több közülük elavult, ráférne a korszerűsítés. Egy ember figyeli a kamerák képét, ami szintén kevés, több rendőrt kellene erre foglalkoztatni. A kispesti térfigyelő rendszer akkor lehet hatékonyabb, ha többet fordít rá az önkormányzat. Felül kell vizsgálni és optimalizálni kell az egész rendszert – mondta Dódity Gabriella.

 

 

Plánk Róbert rendőrkapitány mutatta be Dódity Gabriellának a térfigyelő rendszer működését, amely fontos szerepet tölt be Kispest közbiztonságának fenntartásában, azonban jelentős fejlesztésre lenne szükség ahhoz, hogy igazán hatékonyan működjön.

 

Több rendőrt a közterületre

A kispestiek biztonságérzetét nemcsak a hatékony térfigyelőrendszer, hanem a közterületen járőröző rendőrök is növelik. Az önkormányzatnak további támogatást kell adnia a rendőrségnek, hogy a járőröző rendőrök számát növelni tudjuk – mondta Dódity Gabriella, aki hozzátette: a rendőrkapitány is üdvözli a korábban megszüntetett, de hamarosan újra induló Kispesti Rendészeti Központot, hiszen a közterület-felügyelőkkel közösen még hatékonyabb lehet a közterületi jelenlét.

 

Új rendszámfelismerők és kamerák

Elsősorban a gépjárművekkel kapcsolatos bűncselekmények és szabálysértések kiszűrésére alkalmas rendszámfelismerők telepítését is javasolja a kispesti Fidesz-KDNP. Az Üllői út, Vas Gereben utca sarkán nemrég átadott után most két új helyszínen, Szathury Kolos kezdeményezésére a Hunyadi úti felüljárónál, Lazányi Ferenc és Ékes Gábor javaslatára pedig a Határ úton telepítenek ilyen eszközöket. Az utóbbi hely kapcsán Dódity Gabriellától megtudtuk: megvizsgálják, hogy egy, a Budapesti Közlekedési Központtal kötött együttműködés keretében lehetőség nyílhat-e az engedély nélkül áthaladó nehézgépjárművek azonosítására is.

Emellett négy újabb térfigyelőt is elhelyeznek. Hármat a Wekerletelep fideszes képviselőinek javaslatára a Pesterzsébet felé vezető Gomb, Újlaki és Pannónia úti gyalogosfelüljárókon, amelyek a besurranók közkedvelt útvonalai. A negyediket Szathury Kolos indítványára az öreg-kispesti területen helyezik el, a lakók kérésére. 

Új rendszámfelismerő kamera lesz a Hunyadi úti felüljárónál Szathury Kolos (Fidesz-KDNP) kezdeményezésére

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.