2022. május 23., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Figyeljünk szomszédainkra!

Főoldal>Krimi>Figyeljünk szomszédainkra!
 
Írta: Bazsó Zoltán
2011. május 29. 08:00
Rovat: Krimi
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Gyakran követnek el bűncselekményeket az idősek sérelmére, a bűnözők rendszerint hiszékenységüket vagy figyelmetlenségüket használják ki. Nagyobb odafigyeléssel sok bűncselekmény megelőzhető lenne.

 

A Kispesti Rendőrkapitányság szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében azt kéri, jobban figyeljünk oda magányosan élő, idős szomszédainkra! Dobák Szilviától, a kerületi rendőrség munkatárástól megtudtuk, többször előfordult már, hogy egyedül élő, önmagukat nehezen ellátó idős emberek környezetében ismeretlen, rossz megjelenésű személyek jelentek meg. Az ismeretlenek az idősekhez visszajárnak, majd elveszik nyugdíjukat, értékeiket, az sem ritka, hogy az ingatlanra vonatkozó adás-vételi szerződést íratnak alá velük.

 

A rendőrség kéri, ha bármi hasonlót tapasztalnak környeztükben, jelezzék azt a Kispesti Rendőrkapitányságnak, hogy megtehessék a szükséges lépéseket. Felhívják az idősebb lakosok figyelmét, ismeretlennel mindig legyenek óvatosak, vagy kérjenek segítséget!

 

Megtudtuk, megjelentek a telefonos csalást idősek sérelmére elkövető személyek is a kerületünkben. Az ismeretlenek rendszerint felhívják az idős urat vagy hölgyet azzal az ürüggyel, hogy közeli hozzátartozója, rokona balesetet szenvedett és a műtéthez több százezer vagy millió forint szükséges. Utána közlik vele, hogy a pénzért menni fog valaki, ezért rakja azt össze és tegye be a postaládába, ha pedig a bankban van, akkor sürgősen menjen el, és vegye ki az összeget. A rendőrség felhívja mindenkinek a figyelmét, hogy amennyiben ilyen jellegű hívást kapnak, ne higgyenek a telefonálónak, ajánlatos inkább felhívni rokonukat, hogy megtudják pontosan mi is a helyzet. Az ügyről azonnal tegyenek bejelentést a rendőrségen!

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.