2022. május 23., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Fogadj örökbe, akár ideiglenesen is!

Főoldal>Közülünk>Fogadj örökbe, akár ideiglenesen is!
 
Írta: Szerk.
2017. július 18. 12:00
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
„Bebukta” – szokták mondani azokra az ideiglenes befogadókra, akik az átmenetileg rájuk bízott állatot végül megtartják. Az állatmentő szervezetek folyamatosan keresnek ideiglenes befogadókat, hiszen a védencek számára sokkal jobb, ha családban szocializálódnak, mintha kennelbe zárnák megmentésük után

Több ezer állatot mentenek évente az állatvédő szervezetek, amelyek többségét chippelve, oltva, egészségesen adnak örökbe. De sajnos még mindig sokkal több kutyának és macskának van szüksége befogadóra, mint amennyi helyük van a szervezeteknek. Ezért egyre elterjedtebb az ideiglenes befogadás, amely rövid idejű elköteleződés ugyan, de nagyon sokat számit az árva kisállat életben. Hiszen nem egy zord, kicsi kennelben vagy ketrecben várhatja az „igazit, azaz a gazdit”, hanem szerető családban, ahol nem mellékesen sokkal hamarabb szocializálódik és jön helyre a kis lelke.

 

Ahogyan minden szervezetnek, úgy az Állatvédelmi Járőrszolgálatnak is vannak önkéntesei Kispesten.

 

-       Nagyjából három ideiglenes befogadónk van, de mi is a saját otthonunkban gondozzuk  a mentett állatokat – kezdte Kruzslicz Anna, a szervezet vezetője, aki hozzátette: az év 365 napjában folyamatosan szükség van az ideiglenes befogadókra, és újak jelentkezését is szívesen fogadják. Mindenki munka, a család és a saját állatai mellett foglalkozik a kis mentvényekkel. - Ezek az állatok sokszor nagyon rossz körülmények közül, szaporítós múlttal, hosszas kóborlásból, esetleg megkínzott testtel és lélekkel érkeznek a gondozásunkba. Az érzés, amikor abban tudunk nekik segíteni, hogy újra megbízzanak az emberben, hogy kinyíljanak, és önfeledten, boldogan játszani tudjanak újra, érezzék, hogy szeretik, hogy ők is családtagok, és fontosak, felbecsülhetetlen, és még évek után is könnyeket tud a szemünkbe csalni. Vannak olyanok, akik nagyon a szívünkhöz nőnek, vannak akik kevésbé, de elengedni csak azzal a tudattal lehet, hogy így tudunk segíteni a következő rászorulónak.

 

Persze vannak, akik bebukják, vagyis nem tudják elengedni kedvencüket, nekik „előbebukási” joguk van, hiszen ők gondoskodnak az állatról. Az ideiglenes befogadóknak egyébként a kispesti szervezet folyamatosan segít. Egyrészt olyan állatot választanak, aki az adott család életébe beleillik, figyelembe véve a család összetételét. Az állat orvosi és egyéb költségeit – például élelmezését – is igény szerint a szervezet állja.

 

Sajnos egyelőre nagyon kevesen jelentkeznek ideiglenes befogadónak, és az örökbefogadási kedv nyáron lanyhul – tette hozzá Anna.

 

Kruzslicz Anna

forrás: facebook

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.