2021. április 21., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Folytatódik a társadalmi párbeszéd

Főoldal>Közérdekű>Folytatódik a társadalmi párbeszéd
 
Írta: Szerk.
2020. október 09. 14:43
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Október 12-én online lakossági fórumot tart a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa az új Duna-híd és a hozzá kapcsolódó infrastruktúra vonatkozásában. A www.budapestujhidja.hu oldalon mindenki megismerheti a tervezett lehetséges nyomvonalakat, és a www.bfk.hu/forum címre kattintva október 12-én el is mondhatják a véleményüket.

Online lakossági fórumot tartanak Budapest új Duna-hídja, a Galvani-híd, valamint az ehhez kapcsolódó úthálózat, az új fővárosi körút nyomvonalváltozatairól. Erre 2020. október 12-én, 17 órától kerül sor és erre a linkre kattintva lehet rajta részt venni: www.bfk.hu/forum.Ez a megbeszélés az új híd kapcsolódó infrastruktúrájának második részéről, a Gubacsi és az Illatos út csomópontjától az Üllői útig tartó szakaszról szól majd.

 

– Mindenkit arra biztatunk, hogy vegyenek részt a fórumon, mondják el véleményüket, hogy azok figyelembe vételével születhessen meg a leendő körút nyomvonala – mondta lapunknak Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő. – Természetesen mi is csak olyan elképzelést tudunk támogatni, amely jelentősen csökkenti a Határ út túlterhelt forgalmát – tette hozzá.

 

A kormány 2016-ban döntött az Új Duna-híd megépítéséről, amelynek kapcsolódó úthálózata a Fehérvári és az Üllői út között épül ki. A beruházás célja egyrészt a belváros forgalomcsillapítása, másrészt Budapest déli részén a külső kerületek egymás közötti kapcsolatának javítása közúton és a hidakon átvezetett villamos révén a közösségi közlekedéssel is.

 

A kormány és a főváros közös városfejlesztési fóruma, a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa (FKT) idén februárban döntött hat lehetséges megoldásról, amelyeket a www.budapestujkorutja.hu oldalra kattintva tekinthetnek meg és véleményezhetnek. Az úthálózat pesti szakaszára vonatkozó elképzelés még nem végleges, a felmérés eredményét az FKT figyelembe veszi majd a végleges nyomvonalról hozott döntése során.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.