2022. május 23., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

„Fontos, hogy foglalkozzunk a testünk üzeneteivel”

Főoldal>Közülünk>„Fontos, hogy foglalkozzunk a testünk üzeneteivel”
 
Írta: Szerk.
2020. május 11. 12:13
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A masszázzsal nem csak összecsomósodott, letapadt izmainknak, elgémberedett tagjainknak tehetünk jót, de szellemi és lelki értelemben vett jótékony hatás részesei is lehetünk, hiszen ellazulhatunk, fejleszthetjük intuícióinkat, jobban megismerhetjük magunkat, ezáltal a stressz ellen is jobban védekezhetünk. Ezekről is mesélt lapunknak Rigel Enikő svédmasszőr, akinek filozófiája szerint vigyáznunk kell a testünkre, mert az az egyetlen hely, ahol élhetünk.

Az utóbbi hetek történései, a járványhelyzet és az emiatt elrendelt korlátozások alapjaiban változtatták meg a mindennapjainkat, szűkítették a szabadban tartózkodási lehetőségeinket, sokunkat tartós otthonmaradásra kényszerítettek. Ki kellett zökkennünk az eddigi rutinunkból is, amely sok esetben a testmozgási, sportolási szokásainkat is érintheti. Azonban ilyenkor is oda kell figyelünk az egészségünkre, amelyhez az előbb említett sportolás is hozzátartozik, különösen, ha valaki irodai, jelenleg „home office” munkát végez. Ennek része a masszázs is, amely azonban nem csak az ülőmunka során esetleg elgémberedő izmainkat és tagjainkat mozgatja át alaposan, hanem bármilyen más tevékenységet végző embereknek is egészséges.

 

 

A masszázs eredetéről és jótékony hatásairól is mesélt lapunknak Rigel Enikő, kispesti svédmasszőr, akihez a jelenlegi helyzetben is bátran elmehetünk, hogy átmozgassuk, ellazítsuk izmainkat.

 

– Eddig is nagy figyelmet fordítottam higiéniai előírásokra, de a járványhelyzetben eleget téve az előírásoknak és a szigorú feltételeknek kiegészítettem őket további biztonsági intézkedésekkel – mondta lapunknak Enikő, akinek filozófiája, hogy minden esetlegesen letapadt, vagy összecsomósodott izomkötegünk jelent valamit. – Úgy szoktam mondani, hogy a testből olvasok, mert minden letapadt izom közöl valamit, és a jelenlegi helyzetben még jobban oda kell figyelnünk a testünkre, izmainkra és ízületeinkre – hangsúlyozta.

 

Ugyanakkor a masszázs során a testünk mellett a szellemünkkel és lelkünkkel is foglalkozhatunk, hiszen közben időnk juthat kicsit befelé figyelni, lelassulni, önmagunkat mélyebben megismerni, vagy éppen az intuícióinkat erősíteni, amelyek a mindennapi életünkben hasznosak lehetnek. – Így könnyebben ráhangolódhatunk a természetre és fogékonyabbak lehetünk a boldog pillanatokra – mutatott rá Enikő.

 

 

De maradva a testünkkel való foglalkozásnál: a masszázzsal is, ahogy a testmozgással is fokozhatjuk a teljesítőképességünket, csökkenthetjük fáradékonyságunkat, de mivel minden összefügg mindennel, itt is újra megjelenik a testi mellett a szellemi és lelki sík. – Ép testben ép lélek, ahogy tartja a mondás, ami nagyon igaz. Jól „karbantartott” testtel jobban ellenállhatunk a minket érő negatív energiáknak, nyugodtabbá, kisimultabbá, magabiztosabbakká válhatunk – sorolta. Hiszen a masszázzsal nemcsak a zsibbadó, fájó testrészeinket frissíthetjük fel, de az idegrendszerünket, sőt a vérkeringésünket is, ezzel ellensúlyozhatjuk a stressz testünkre gyakorolt hatásait is.

 

 

– A masszázs közvetlen hatásaként enyhül az izomfeszültség, csökken az izomtónus, fokozódik az anyagcsere, ezáltal növekszik az izmok rugalmassága és teljesítőképessége. A fáradt izmok gyorsabban regenerálódnak, állóképességed javul. Könnyebb, rugalmasabb, kitartóbb leszel – említett fontos és jótékony hatásokat Enikő.

 

 

Ám nem csak bizonyos munkavégzés miatti izomgémberedéseken segíthetünk a masszázzsal, hanem az idő előrehaladtával, vagy esetleges sérülésekkel elvékonyodó porcainkon, ízületeinken is. Testünkben több létfontosságú ízület található, amelyek közül a térd és a könyök szenvedheti el a legtöbb sérülést.

 

Érdekes tehát felkeresnünk Enikőt, hiszen a masszázzsal teljes testi, lelki és szellemi felfrissülésen eshetünk át, és a jövőre nézve is sokkal ellenállóbbak lehetünk a minket érő negatív hatásokkal szemben is.

 

Főkép: Pixabay.com, illusztráció

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.