2021. október 26., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Fővárosi versenyen bizonyít az Ady iskola kórusa

Főoldal>Kultúra>Fővárosi versenyen bizonyít az Ady iskola kórusa
 
Írta: Szerk.
2016. február 17. 12:49
Rovat: Kultúra
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Budapesti szinten méretteti meg magát az Ady Endre Általános Iskola felső tagozatosokból álló kórusa. Az átlagosan negyvenöt főt számláló énekkar folyamatosan újdonságokkal jelentkezik, a legközelebbi megmérettetés a jövő héten megrendezésre kerülő fővárosi Népdaléneklő verseny, amire már lázasan próbálnak Kántorné Orosz Mária vezetésével.

Hetente kétszer próbál az Ady Endre Általános Iskola énekkara. A szorgos gyakorlás meghozta a sikert a gyerekek számára, idén bejutottak a fővárosi Népdaléneklő versenyre. Kántorné Orosz Mária az iskola énektanára a Kispest.Info-nak elmondta a gyerekek nagyon lelkesek.

 

- A kötelezően megtanulandó dalok mellett a legtöbb esetben megbeszéljük, mit szeretnének az ajánlott művek közül megtanulni. Ez segíti a jó hangulatú együttműködést. Műsorainkban rendszeresen előfordulnak magyar XX. századi kórusművek. Balázs Árpád művei kedveltek a gyerekek körében, de Bartókot, Kodályt is éneklünk, illetve régi korok zenéjét – mondta el a pedagógus. A kórus rendszeresen lép fel Adventi koncertjükkel a kerület templomaiban minden decemberben.

- A kórus repertoárjában  vannak könnyűzenéből ismert, klasszikussá vált igényes művek is, amelyet a gyerekek különösen szeretnek énekelni. A kétévente megrendezésre kerülő  Minősítő hangversenyeken rendszeresen részt veszünk, most Ezüst minősítésünk van. A kórus tagjaival minden évben indulunk a kerületi Népdaléneklő versenyen. Az idei most volt, a 7. évfolyamosok Kiemelt Arany minősítéssel megnyerték, így továbbjutottak a fővárosi versenyre, melyet a jövő hétvégén rendeznek meg a Fazekas Gimnáziumban. A kórussal most egy "meglepetés projekten" dolgozunk kolléganőimmel. Május közepén szeretnénk a művel bemutatkozni.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.