2019. szeptember 22., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

augusztus (14)
július (30)
június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Fővárosi versenyen bizonyít az Ady iskola kórusa

Főoldal>Kultúra>Fővárosi versenyen bizonyít az Ady iskola kórusa
 
Írta: Szerk.
2016. február 17. 12:49
Rovat: Kultúra
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Budapesti szinten méretteti meg magát az Ady Endre Általános Iskola felső tagozatosokból álló kórusa. Az átlagosan negyvenöt főt számláló énekkar folyamatosan újdonságokkal jelentkezik, a legközelebbi megmérettetés a jövő héten megrendezésre kerülő fővárosi Népdaléneklő verseny, amire már lázasan próbálnak Kántorné Orosz Mária vezetésével.

Hetente kétszer próbál az Ady Endre Általános Iskola énekkara. A szorgos gyakorlás meghozta a sikert a gyerekek számára, idén bejutottak a fővárosi Népdaléneklő versenyre. Kántorné Orosz Mária az iskola énektanára a Kispest.Info-nak elmondta a gyerekek nagyon lelkesek.

 

- A kötelezően megtanulandó dalok mellett a legtöbb esetben megbeszéljük, mit szeretnének az ajánlott művek közül megtanulni. Ez segíti a jó hangulatú együttműködést. Műsorainkban rendszeresen előfordulnak magyar XX. századi kórusművek. Balázs Árpád művei kedveltek a gyerekek körében, de Bartókot, Kodályt is éneklünk, illetve régi korok zenéjét – mondta el a pedagógus. A kórus rendszeresen lép fel Adventi koncertjükkel a kerület templomaiban minden decemberben.

- A kórus repertoárjában  vannak könnyűzenéből ismert, klasszikussá vált igényes művek is, amelyet a gyerekek különösen szeretnek énekelni. A kétévente megrendezésre kerülő  Minősítő hangversenyeken rendszeresen részt veszünk, most Ezüst minősítésünk van. A kórus tagjaival minden évben indulunk a kerületi Népdaléneklő versenyen. Az idei most volt, a 7. évfolyamosok Kiemelt Arany minősítéssel megnyerték, így továbbjutottak a fővárosi versenyre, melyet a jövő hétvégén rendeznek meg a Fazekas Gimnáziumban. A kórussal most egy "meglepetés projekten" dolgozunk kolléganőimmel. Május közepén szeretnénk a művel bemutatkozni.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.