2018. június 24., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (38)
április (39)
március (45)
február (51)
január (47)
· 2017
december (37)
november (43)
október (38)
szeptember (29)
 Friss kommentekTwitter
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
2016. június 20. 21:55
Gabi Sajnálattal olvastuk az óvodákkal kapcsolatos hírt, döntéseket... ma történt épp egy óvodai baleset a Bóbita óvodában... pedig tavaly ...
Piacfejlesztés és lakáskoncepció volt a téma a testületi ülésen
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Frissebb áru és barátságosabb eladók várják a piacon

Főoldal>Közülünk>Frissebb áru és barátságosabb eladók várják a piacon
 
Írta: Szerk.
2017. július 14. 12:00
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
50 éve, 1967 óta árul a piacon Füredi Attila, aki a vevői nagy részét személyesen ismeri. A zöldséges Kispesten született, számos üzlettel rendelkezett a Kossuth téri piacon, de most már egy hatalmas zöldséges standot üzemeltet a piac buszmegálló felöli oldalán.

Füredi Attila jól ismeri a piacot, és természetesen figyeli a konkurenciát is, a multikat. Ki sem tudja őket kerülni. Ugyanakkor azt mondja, hogy szebb és frissebb áruk várják a piacra látogatókat, mintha egy nagyáruházban megvennék azt. Sokszor ugyanis több hetes árukat is eladnak a multinacionális egységek, mert a hűtőrendszernek köszönhetően nem romlanak meg.

 

 

- Ma már nagyon nehéz a vevőket megtartani, óriási a verseny. Mindenhol van egy nagy szupermarket vagy egy nagy bevásárlóközpont. A Kossuth téri piac egykor Budapest legjobb piaca volt, most pedig nézze meg, körül van véve multinacionális kereskedelmi egységekkel. A piac annyival jobb a multiknál, hogy frissebb az áru. A nagy áruházláncok nagy előnye, hogy hűtenek végig, így gyakorlatilag kéthetes árut is el tudnak adni úgy, mintha tegnapi lenne. A piacon ezt nem lehet megtenni, jóval frissebb az áru, és az árakban is jobbak tudunk lenni – mondta a piaci kereskedő, aki a legfontosabbnak a minőséget tartja. 

 

- Igyekszünk a minőséget tartani, a vevőink 80 százalékát ismerjük. A piacnak a személyes kapcsolattartásban van a varázsa, jobban megbíznak egy állandó eladóban a vevők. Régen mindenkinek volt például saját hentese, mert az egy bizalmi dolog. Személyesen szólították meg az embereket, tudták mindenkinek a nevét, tisztelettel beszéltek a vevőkkel. Most sem tuszkoljuk rá az emberekre a termékeinket. Előfordul, hogy egy-egy gyümölcs nem a legjobb minőségű, és már mi sem ajánljuk a vevőinknek, vagy megmondjuk, hogy ez nem olyan minőségű, ezért az ára is kedvezőbb – magyarázta Füredi, aki nem tartja szerencsésnek az előre csomagolt áruk vásárlását. Sokszor becsapó a csomagolás, és nem látjuk, ha romlott alatta a termék. - A multiknál kapható előre csomagolt áruknál nem látszik igazán a tartalma, a necchálós termékek színe mindig megegyezik a csomagolással, amely optikailag tuningolja a zöldséget, a citrom mindig sárga, a lilahagyma, mindig lila hálóban van. Így gyönyörűnek látszanak, de az csak otthon derül ki, hogy mennyi a romlott belőlük – tette hozzá Füredi, aki nem híve az áru összefogdosásának, ugyanis válogatás és választás között nagy a különbség. - Nem egészséges összefogdosni a gyümölcsöket, nem mindegy, hogy kettő, tíz vagy húsz ember fogta meg, mielőtt megveszik. Egy idő után eladhatatlan a termék, hiszen a válogatással tönkreteszik, ami ott marad, az pedig már nem jó a később jövő vevőnek.  Élő árukról beszélünk, puhul, reped és romlik – figyelmeztet a kereskedő, aki egy new york-i boltban meglepetten látta, hogy az emberek össze-vissza fogdosták az árukat. Az eladó elárulta, hogy őt azért nem érdekli, mert akkora haszonkulccsal dolgoznak, hogyha a 10 százalékát eladja és a többi kidobásra kerül, akkor már jól keresett a zöldségen és gyümölcsökön.

 

 

- Ezt Magyarországon nem lehet megtenni, mert alacsonyan kell tartani az árakat, ezért jobb, ha az eladótól kérik a terméket, egészségesebb és gazdaságosabb is! 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.