2024. április 20., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

március
február
január (2)
· 2023
december (14)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
augusztus
július
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Gajda Péter: „Járjon másik piacra!”

Főoldal>Közélet>Gajda Péter: „Járjon másik piacra!”
 
Írta: Szerk.
2016. november 07. 16:38
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Szánalmas totojázást rendez a városvezetés a Kossuth téri piac felújítása körül. A Fidesz-KDNP frakció egy éve adta be előterjesztését egy átfogó fejlesztési koncepció megalkotásáról, ám a tettek helyett alibizés folyik,Gajda Péter (MSZP) polgármester pedig azt javasolta egy kispesti lakosnak, járjon más kerület piacára vásárolni.

Egy szerkesztőségünknek írt olvasói levélből kiderül, Gajda Péter (MSZP) polgármester megint másra mutogat; a kereskedőket hibáztatja amiatt, hogy késik a Kossuth téri piac felújítása. De ennél tovább is megy: megoldások helyett más kerület piacára irányítja a piac állapotát kifogásoló kispestieket.

Emlékezetes, nyolc hónapon áta polgármester napirendre sem vette Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok előterjesztését, miszerint szükség van egy átfogó fejlesztési koncepcióra a Kossuth téri és a wekerlei kispiac felújításáról. Nyáron Kertész Csaba (DK) alpolgármester vezetésével egy „munkacsoportot” állítottak fel, amelynek üléseire azonban nem hívják meg a képviselőket.

Most az önkormányzat nyílt hallgatói ötletpályázatot ír ki a zöldséges sor építészeti megjelenési módjára. A győztes pályázat kihirdetése azonban még nem ad garanciát a felújítás megvalósításra. Vélhetően a baloldali városvezetés csak újabb gumicsontot dobott be a kispesti lakosoknak, ami eltereli a figyelmet a valós problémákról.

 

Tisztelt Szerkesztőség!

Rendszeresen járok a Kossuth téri piacra, így pontosan látom annak állapotát. Sok helyen a burkolat is rossz, többször én is már megbotlottam, de szerencsére nem estem el. Egy közterületi fogadóórán odamentem Gajda polgármester úrhoz, és megkérdeztem, mikor tervezi felújítani az önkormányzat a Kossuth téri piacot, mert tűrhetetlen az állapota. Legnagyobb megdöbbenésemre annyit válaszolt, hogy járjak másik piacra! Amikor azt feleltem neki, hogy ne haragudjon, de ezt a választ én nem fogadom el, akkor a kereskedőket kezdte el hibáztatni a felújítás elmaradásáért. A kerület polgármestere nem adhat ilyen választ! Elfogadhatatlannak tartom ezt a hozzáállást, mert véleményem szerint a Kossuth téri piac állapotáért a kerület vezetése, a polgármester a felelős.Nevemet és címemet nyilvánosan is vállalom arra az esetre, ha polgármester úr azt állítaná, ez a beszélgetés nem hangzott el.

 

Körmendiné Kovács Gabriella, XIX. Fő utca

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.