2022. május 23., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Gajdát nem érdekli a kárpátaljai magyarok sorsa

Főoldal>Közülünk>Gajdát nem érdekli a kárpátaljai magyarok sorsa
 
Írta: Szerk.
2015. május 05. 13:58
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Nem segít a kárpátaljai nemzettársainknak az önkormányzat, mivel a testület 7 igen és 10 tartózkodás mellett nem fogadta el a Fidesz-KDNP frakciójának erről szóló önálló indítványát. A kerület MSZP-s polgármestere szerint nem a „mi” 1 millió forintunk fog a háború sújtotta övezetből hiányozni, ahol magyarok ezrei éheznek és élnek a létminimum alatt.

A háborús helyzet soha nem látott mértékű inflációt idézett elő Ukrajnában. Az átlag nyugdíj 9.000, a minimálbér 10.000 forint körül mozog Kárpátalján. Magyarország kormánya összefogást sürget az ott élő magyarok megsegítésére. Ennek apropóján adta be a kerület testülete elé Lazányi Ferenc Fidesz-KDNP-s képviselő  a frakció indítványát, miszerint a 2015 évi költségvetésben biztosított testvérvárosi, vagy az általános tartalék keret terhére 1 millió forint kerüljön elkülönítésre a háborús övezetben élő nemzettársaink megsegítésére.

 

A kérdést múlt héten tárgyalta Kispesti Önkormányzat képviselő-testülete utolsó napirendi pontként a képviselő kérdések előtt. Miután Lazányi elővezette az indítványt Gajda Péter a következőképpen reagált.

 

- … a Kispesti önkormányzat sokszor, sok esetben szolidáris különböző katasztrófák idején vagy hasonló helyzetben az elmúlt időszakban… Jelen tudásom szerint több mint 500 millió forint gyűlt már össze Magyarországon…  én úgy gondolom – nem is rossz indulatból mondom – de valószínűleg tény, hogy ott a mi egymillió forintunk már nem fog hiányozni, itt a saját költségvetésünkben viszont nagyon is…

 

 

Ékes Gábor képviselő (Fidesz-KDNP) hívta fel a polgármester figyelmét arra, hogy ha mások is ezen az elven gondolkodtak volna, akkor nem gyűlt volna össze a pénz, mire Gajda, kint élő embertársaihoz méltatlan válasza a következő volt: Jól van, de összejött! Menjünk tovább!

 

Végül 7 igen és 10 tartózkodás mellett nem fogadta el a képviselő testület az indítványt. Már csak az a kérdés, hogy ha egyszer ebben az országban alakulna ki egy hasonló katasztrófahelyzet, akkor vajon Gajda és baloldali társai mennyire örülnének a hasonló hozzáálláshoz. Persze lehetséges, hogy a polgármester úrhoz nem jutottak el a cikk elején szereplő sokkoló információk! 

1 Hozzászólás
1.domi2015. május 06., szerda 19:59:37
Azt üzenem Önnek, tisztelt Gajda Péter: nem is a tett (jelen esetben a nem-tett) az, ami fájó, hanem a cinizmusa.
Nagyon remélem, s szívből kívánom, hogy SOHA ne legyenek ilyen helyzetben, mint mi!

Nem akarom leírni, mi az, ami változott a háborús helyzet miatt. Nem akarok az árakról írni. Nem akarok arról sem, hogy milyen lelki teher nyomja az itteni embereket... Ezekről tudnia kell, tisztelt Gajda úr, ha olvassa a híreket. Soha nem gondoltuk volna, hogy ilyen helyzetbe kerülünk! S talán mondhatom azt is, hogy majdnem semmi közünk az egészhez...- kis túlzással igaz is. De akkor is. Nem esett jól, amit olvastam. Mondom: elsősorban a cinizmusa az, ami fáj.

Magyarország MINDEN segítségét hálásan köszönjük! Hatalmas szeretet és együttérzés érződik, amit ebben az összefogásban tettek, tesznek értünk! Isten áldja meg Mindnyájukat!

Tisztelettel: egy kárpátaljai magyar

Oldal 1 / 1
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.