2021. október 19., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Gyalázatos rongálás Kispesten

Főoldal>Közérdekű>Gyalázatos rongálás Kispesten
 
Írta: Szerk.
2019. szeptember 13. 10:55
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Meggyalázták a II. világháború után elhurcoltak, köztük a kispesti Gulág-túlélő, Fóris Kálmán és sorstársai emlékét is azok az ismeretlenek, akik nemrégiben megrongálták a Templom téren álló Gulág-emlékművet.

Ismeretlenek megrongálták a Templom téren, a Málenkij robotra elhurcoltak mártíromsága előtt tisztelgő Gulág-emlékművet, amelyet a Kispesti Társaskör Egyesület állított a Gulág-emlékévben. Letörték az alkotásról a keresztet és a Málenkij robot feliratban is kárt tettek.

 

 

– Ezzel nemcsak a II. világháború és az azt követő időszak kényszermunkatáborokba hurcolt áldozatainak emlékét, hanem keresztény kultúránk jelképét is meggyalázták – írta közösségi oldalán Dódity Gabriella, a Kispesti Társaskör Egyesület elnöke. – Egyesületünk egyik alapítója, Kispest Díszpolgára, a szovjet kényszermunkatábort megjárt Fóris Kálmán bátyánk a napokban tölti 95. életévét. Az ő és sorstársai mementója mások szórakozásának martalékává vált.

 

 

Ez lehet akár egy ittas randalírozó által elkövetett eset is. De figyelembe véve, hogy nemrégiben szintén megrongálták a keresztény kultúra megőrzéséért kiálló Fidesz és KDNP kispesti irodáit, valamint, ha visszaemlékezünk például a tavaly év végi tüntetésen az ország karácsonyfáját is megrongáló, a szánkókat felgyújtogató baloldali tüntetésre, ahol kereszténységgyalázó rigmusokat is skandáltak, nehéz nem azt gondolni, hogy nem egy dühödt baloldali akcióra került sor most is.

 

 

Hogyan biztosítja a rendet az önkormányzat?

Ugyanakkor nehéz elmenni szó nélkül amellett, hogy ez az eset is ékes bizonyítéka annak, hogy a kerület közterei mennyire elhagyatottak, elhanyagoltak. Elég csak körülnézni Kispesten, az utcákat ellepi a gaz, sok helyen a tavalyi, tavalyelőtti avar még mindig a járdákon hever, a nagyobb tereken – mint például az Atatürk vagy a Kossuth téren – rendszeres a köztéri italozás, randalírozás, sok esetben a verekedés. Úgy tűnik, hogy hiába van a kerületnek egy Közterületi Etikai Kódexe, ha nincs, aki helyben betartassa a szabályokat.


A kerület rendbetételéért, a kispestiek biztonságérzetének javításáért a jobboldali frakció folyamatosan küzd. Korábban javasolták a térfigyelő kamerarendszer bővítését, nemrég pedig kezdeményezték a Kispesti Rendészeti Központ 24 órás működését is, hiszen járőreik munkaidőben dolgoznak, de a baloldali városvezetés ezzel a felvetéssel sem foglalkozott.

 

Fotók: Facebook

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.