2019. december 14., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
2019. október 01. 22:28
István Érdeklődve olvasom Gajda Péter nyilatkozatait, hogy a Kossuth téri piac azért van ilyen állapotban, mert az ott működő vállalkozók ...
Kampány van: terveket ígérnek Gajdáék a Kossuth téri piacra
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Halogatja a piacfelújítást a városvezetés

Főoldal>Közélet>Halogatja a piacfelújítást a városvezetés
 
Írta: Szerk.
2016. május 12. 14:14
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Egyre sürgetőbb a Kossuth téri piac felújítása, de még fejlesztési koncepciót sem készített a városvezetés. Az önkormányzati vagyonkezelő is elismeri, hogy több százmilliót kellene fordítani az egyre siralmasabb állapotú piacok rendbetételére. Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok november óta szorgalmazza, hogy készüljön el a fejlesztési koncepció, de Gajda és frakciója az elmúlt fél évben rendre lesöpri az asztalról a javaslatot.

A városvezetés és az önkormányzati Vagyonkezelő Műszaki Szervezet (VAMÜSZ) becslése szerint is több mint háromszázmillió forintra lenne szükség a Kossuth téri és a wekerlei piacok fejlesztéséhez, korszerűsítéséhez és helyreállításához. Volna mit tenni az önkormányzat vagyonkezelőjének igazgatója, az MSZP-s Kránitz Krisztián képviselő által összeállított anyag szerint is. Ebben az áll, hogy a piacokon „az elmúlt évtizedekben jelentősebb gépészeti és építészeti felújítás nem történt… a víz-és szennyvízhálózat teljesen elavult, korrodált… újabb ás újabb szivárgások keletkeznek… előbb-utóbb el kell kezdeni ezen hálózatok gépészeti felújítását is…”. Az anyagban Kránitz azt is elismeri, hogy „rossz állapotban van az esővíz elvezető- és csatorna hálózat is”, és szükség lenne egy komplett aszfaltozási felújításra is. Ráadásul az elektromos hálózat és a világítás is elöregedett, a mai kor követelményeinek már nem felel meg, így „a felújítás elengedhetetlen”.

A piac lesújtó állapotát bemutató anyag ellenére sem vették az áprilisi bizottsági ülés napirendjére Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok előterjesztését arról, hogy az önkormányzat készítse el a piac átfogó fejlesztési koncepcióját. A képviselő nem érti, hogy az egyre sürgetőbb problémák ellenére a városvezetés miért nem tesz semmit.

– Már régóta tudjuk, milyen állapotban van mindkét piac, ezért is javasoltam ismét, hogy foglalkozzon vele a városvezetés – mondta lapunknak Dódity Gabriella, aki már 2015 novemberében is kezdeményezte a fejlesztési koncepció elkészítését. – Fél éve a javaslatomat napirendre sem vették, ahogy most az áprilisi tulajdonosi bizottsági ülésen sem. Mikor akar végre tenni valamit városvezetés? – kérdezi a fejlesztéspolitikai tanácsnok.

A VAMÜSZ becslése szerint a Kossuth téri piac felújítása 279 millió forintba kerülne, ráadásul a munkálatok is hosszú időn át tartanának. A wekerlei kispiacon is rossz a helyzet: itt legalább 50 millióra rúgna a szükséges helyreállítás költsége.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.