2022. május 27., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Harmincéves jubileumot ünnepeltek a Vass Lajos Általános Iskolában

Főoldal>Közülünk>Harmincéves jubileumot ünnepeltek a Vass Lajos Általános Iskolában
 
Írta: Pászti András
2013. március 24. 22:37
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Világirodalmi kalandozással és kiállításokkal ünnepli fennállásának 30. évfordulóját a Vass Lajos Általános Iskola. A kétnapos gála első napján, csütörtök délután az iskola korábbi diákjai, péntek délután pedig a mostani diákok és szüleik kísérhetik figyelemmel a jubileum alkalmából rendezett ünnepi gálaműsort.

A diákok Hetedhét országon innen és túl című előadásával ünnepelték a Vass Lajos Általános Iskola 30 éves jubileumát. Csütörtökön az Ezeregyéjszaka meséit, az Odüsszeiát, a Nagy indiánkönyvet, a Don Quijote-t, és a Jézus Krisztus Szupersztárt is megidézték az iskola diákjai az iskola tornatermében, a tanárok pedig egy musical részletet adtak elő, miután  Ertelné Csák Judit igazgató, és a gála két fővédnöke Tarnai Richárd, Kispest országgyűlési képviselője és Gajda Péter polgármester köszöntötték az egybegyűlteket. A rendezvényen Tóthné Szabó Éva alpolgármester asszony, Ékes Gábor és Viczek György alpolgármesterek, Szathury Kolos képviselő és dr. Kovács Bence a Kerületi Hivatal vezetője is részt vettek.


Az igazgató asszony - aki az iskola megalapítása óta a tantestület tagja - a kezdeteket felidézve kiemelte: Kispesten és a Vass iskolában is - amit korábban Csokonainak hívtak - mindig a gyerekek a legfontosabbak. A 30 évvel ezelőtti tantestület Kós Károly szellemében kezdte meg a munkát, és az oktatást-nevelést ma is ennek megfelelően végzik. 1985 óta az idegennyelv oktatásra szakosodtak, elsőként a német, majd később az angol és a spanyol nyelvek felvételével. Az intézmény ökoiskola címmel büszkélkedhet, és EU-s pályázat segítségével sikerrel vezették be a kompetenciaalapú oktatást, amit eredményeik is igazolnak.


Köszöntőjében Gajda Péter polgármester arról beszélt, hogy 30 éve teljesen átalakult a városkép, és az újonnan ideköltöző szülőkből és gyerekekből kellett közösséget kovácsolni, ami sikerült is. Tarnai Richárd, Kispest országgyűlési képvisélője Ady Endre szavait idézve azt kívánta az iskola minden jelenlegi és volt diákjának, hogy legyen “nemes, küzdő, szabadlelkű”.

 

Tarnai Richárd, Kispest országgyűlési képviselője és Ertelné Csák Judit iskolaigazgató asszony

 

Az iskolában a jubileum alkalmából három tárlat is nyílt: a Goethe Intézet támogatásábal jött létre a Reklám Németországban című plakáttörténeti kiállítás, emellett iskola-, oktatás- és sporttörténeti kiállítások is megtekinthetők az intézményben.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.