2019. augusztus 26., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

július (30)
június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Használt lakásra is felvehető a CSOK

Főoldal>Közérdekű>Használt lakásra is felvehető a CSOK
 
Írta: Szerk.
2019. március 11. 16:35
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Használt lakásra is fel lehet venni a CSOK-hoz igényelhető kedvezményes kamatozású hitelt, 2. és 3. gyermekek születése esetén pedig jelentősen csökkenhet a kölcsön összege, továbbá bármelyik országban szerzett társadalombiztosítási jogviszony alapja lehet a CSOK és a kedvezményes kamatozású hitel igénylésének a magyar állampolgárok számára. Ezek a legfontosabb újdonságok a kormány otthonteremtési programjában.

Bármelyik országban végzett munkát elfogadják

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár ismertette, hogy a jövőben nemcsak új, hanem használt lakás vásárlásához is felvehető a kamattámogatott kölcsön, míg a CSOK-nál megszűnik a 35 millió forintos értékhatár. Azok a fiatalok, akik két gyermeket nevelnek vagy vállalnak, új, vagy használt ingatlan vásárlásához egyaránt 10 millió forint kamattámogatott hitelt vehetnek fel. A három gyermeket tervezők vagy nevelők 15 millió forint kedvezményes kölcsönt igényelhetnek. További kedvezmény az is, hogy szélesebb lett az igénybe vevők köre. Mindeddig csak az Európai Gazdasági Térség tagállamaiban megszerzett munkavállalói jogviszonyról fogadták el az igazolását a CSOK igényléséhez, július elsejétől bármely külföldön megszerzett társadalombiztosítási jogviszony igazolása alapot jelenthet a kérelem benyújtásakor, ha az igénylő magyar állampolgár. Megjegyezte: ugyanez igaz a Babaváró Támogatásra is.

 

Nem kell lebontani a már meglévő házalapokat

Az államtitkár szólt arról is: míg korábban az alapokat is el kellett bontani ahhoz, hogy újépítésűnek minősüljön egy ingatlan, a jövőben, ha statikailag rendben vannak az alapok, erre már nem lesz szükség, vagyis a régi alapokra is lehet támogatást felvenni úgy, hogy az új ingatlannak számítson. Csökkenhet továbbá a család jelzáloghitelének összege a gyermekek születésekor. Július elsejétől, ha második gyermek érkezik a családba, a magzat 12. hetétől kérhető, hogy csökkenjen a fennálló törzstőke 1 millió, harmadik gyermeknél újabb 4 millió, a negyedik, illetve további gyermekeknél újabb 1-1- millió forinttal.

 

Érdemi és jelentős a támogatás mértéke

Novák Katalin példaként elmondta: ha egy házaspár új ingatlant vásárol és három gyereket tervez, akkor akár 25 millió forint vissza nem térítendő támogatáshoz is juthat a 10 millió forintos Babaváró Támogatás és a 10 millió forintos CSOK igénylésével, valamint a 15 millió forintos kamattámogatott lakáshitelből elengedett ötmillió forint kedvezménnyel. Kijelentette: abban bízik, hogy a Babaváró Támogatással, a lakásvásárláshoz adható kedvezményekkel, és az autóvásárláshoz nyújtott támogatással érdemi segítséget tud adni a kormány a gyermekvállalás előtt álló fiataloknak és a már gyermeket nevelő családoknak.

 

A részletek a keddi Magyar Közlönyben jelennek majd meg. 

 

Forrás: csalad.hu

Fotó/Illusztráció: pixabay.com

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.