2022. október 02., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (50)
augusztus (20)
július (33)
június (41)
május (41)
április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Hatékonyabb és olcsóbb közbeszerzés

Főoldal>Közülünk>Hatékonyabb és olcsóbb közbeszerzés
 
Írta: Lukasik Zsófia
2012. október 06. 10:57
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Szeptemberi ülésén döntött Kispest képviselő-testülete arról, hogy október 1-jétől a kerület közbeszerzéseit központosított eljárásban kívánja lefolytatni. Arról, hogy ez mit is jelent pontosan, Dr. Kiss Anna aljegyző asszony mesélt lapunknak.

A központosított közbeszerzési eljárásokról szóló rendeletünk hatálya alá vonta az önkormányzatot, a polgármesteri hivatalt és mindazokat az önállóan működő és gazdálkodó önkormányzati intézményeket, amelyek felett a fenntartói jogokat a képviselő-testület gyakorolja A testület arról is döntött, hogy a központosítás kizárólag az árubeszerzésre vonatkozik, ezen belül is azokra a beszerzésekre, melynek becsült értéke eléri a közbeszerzési törvény által előírt értékhatárt. Ez jelen esetben 8 millió forintot jelent. Az pontos meghatározásra nem került a rendeletben, hogy mik lesznek az árubeszerzés tárgyai, de nyilvánvalóan ide sorolandók majd az irodaszerek, a bútorok, vagy éppen a számítástechnikai eszközök.

A közbeszerzés központosításával az a célunk, hogy átláthatóbb, szakszerűbb rendszert hozzunk létre, hiszen mostantól minden esetben ugyanaz a bíráló bizottság dönt a vásárlásokról, melynek vezetője Kovács Bence alpolgármester, részt vesz benne közbeszerzési referens, a pénzügyi-gazdasági igazgató, az aljegyző, továbbá az intézmények vezetői, illetve szakemberek a beszerzés specifikációja szerint. Szintén fontos előnye a központosításnak az adminisztrációs feladatok csökkenése, mivel innentől kezdve mindent a hivatal fog intézni, az intézményeknek nem kell a papírmunkával seml törődni. Végül, de egyáltalán nem utolsó sorban célunk a spórolás. Miután minden szükséges áruból egyszerre nagyobb tételt szerzünk be, így az árak is várhatóan csökkenni fognak.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.