2021. október 17., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Hétvégi programajánló

Főoldal>Kedvcsináló> Hétvégi programajánló
 
Írta: Lukasik Zsófia
2011. április 15. 15:00
Rovat: Kedvcsináló
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Mindjárt itt a hétvége. Ha valaki még nem tudná, mivel szeretné tölteni szabadidejét, mi szívesen segítünk. Szombaton és vasárnap is változatos programokkal várják az érdeklődőket a kerületi intézmények.

Április 16-án, szombaton több programból is válogathatnak a kispestiek koruknak és érdeklődésüknek megfelelően. A Wekerlei Kultúrház húsvéti készülődésre várja az embereket délután 15 és 18 óra között. Lesz húsvéti ajtódísz készítés, hímes tojás festés hagyományos technikákkal, aszfaltrajz-verseny virágokról. A programra a belépő személyenként egy tő egynyári virág, melyet a résztvevők a rendezvény ideje alatt közösen ültetnek el a kultúrház kertjében, így egészen őszig gyönyörködhetnek benne a látogatók és a munkatársak.

 

Akik zenei programra vágyódnak szombaton, azoknak az Üllői úti Szabó Ervin Könyvtárban a helyük. A szervezők délután 16 órától a Budapesti Bartók Kórus vendégművészeinek közreműködésével komolyzenei koncertre invitálják az érdeklődőket. Figyelem, a könnyűzene kedvelőit se riassza el a programkiírás, Erkel, Liszt, Mandelssohn, Csajkovszkij és Bárdos Lajos művei mellett elhangzanak '50-es, '70-es évek slágereinek feldolgozásai is az est folyamán.

 

Akik inkább az énekhangra teszik le a voksukat, azoknak a kispesti Városháza kínál programot. A Kispesti Vegyeskar - „Gyöngyvirág” szeretettel vár minden érdeklődőt a Városháza dísztermébe 17 órától a „Képzelet Hangjai” elnevezésű koncertjére. Kalmus Péter és ifj. Somorjai József szerzői estjére a belépés díjtalan.

 

Akik a szombat estéjüket tánccal szeretnék eltölteni, azoknak a KMO ajánl remek programot. A Mydros együttes kivételesen szombaton este 19 és 23 óra között várja görög koncerttel és táncházzal mindazokat, akik szeretik a görög dallamokat és táncot, vagy csak most szeretnének vele megismerkedni. A szokásos jó hangulat garantált!

 

Április 17-én, vasárnap az Europark kínál elfoglaltságot mindazoknak, akik már a húsvétra készülődnek. A bevásárlóközpont földszintjén és emeletén délelőtt 10 órától különféle programok várják a kicsiket és nagyokat. A kézműveskedés szerelmeseinek lesz húsvéti tojáskészítés magokkal, írókázás, húsvéti gipszfigurák festése, tavasztündér és nyuszi varrása, húsvéti lakásdísz készítése. A hagyományőrző húsvéti játszóban régi népszokásokat elevenítenek fel és játszanak el, a gyerekek és szülők aktív részvételével mondókákat mondhatnak, húsvéti körjátékokat játszhatnak el a vállalkozó szelleműek. A kevésbé aktívak 12 órától a Vonzart Táncművészeti Stúdió fellépését élvezhetik.

 

Mindenkinek jó kikapcsolódást kívánunk hétvégére!

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.