2020. október 01., csütörtök, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (8)
augusztus (8)
július (13)
június (18)
május (17)
április (10)
március (31)
február (8)
január (6)
· 2019
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Hitet és reményt hozott Kispestre Papp Lajos

Főoldal>Kultúra>Hitet és reményt hozott Kispestre Papp Lajos
 
Írta: Szerk.
2016. február 26. 12:07
Rovat: Kultúra
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Szeretetcsomagot nyújtott át dr. Papp Lajos szívsebész professzor a Kispesti Társaskör által rendezett előadáson a Kispesti Vigadóban. A világhíres professzor ingyenes előadására több mint kétszáz kispesti lakos volt kíváncsi, akik teljes csendben hallgatták Papp Lajos lélekmelengető és bízható szavait.

A professzor, akinek előadása reményt adott a beteg és egészséges embereknek egyaránt, leszögezte: akiben van hit, annak mindig lesz esélye a gyógyulásra. Papp Lajos azokhoz a fiatalokhoz is beszélt, akik elhagyni készülnek az országot, elmondta, hogy külföldre nem anyagi okok miatt kell menni, hanem azokért a tapasztalatokért, amit hazatérés után itthon tudnak kamatoztatni.

 

A szívsebész professzor előadása előtt Dódity Gabriella, az est háziasszonya elmondta, nagyon örül, hogy Papp Lajostól nyilvánosan is bocsánatot kért a Készenléti Rendőrség és a Budapesti Rendőr-főkapitánysága tíz évvel ezelőtti rendőri túlkapásból eredő bántalmazás miatt. A professzort 2006-ban, az 1956-os forradalom kitörésének ötvenedik évfordulóján az alkalmazottaik a nyílt utcán megverték tömegoszlatás közben. A szolgálatban dolgozó rendőrök Papp Lajos emberi méltóságát és személyes szabadsághoz fűződő jogát megsértette.  Ezt követően dr. György István mondott köszöntőt, aki személyes történettel érkezett a Kispesti Társaskör által szervezett előadásra. A kormánymegbízott felidézte, hogy életét Papp Lajosnak köszönheti, és meg is mutatta műtéti hegét azaz, hogy nem látszódik semmi. A professzor elmondta, hogy ő mindig gondosan ügyelt arra, hogy a műtét során olyan bemetszést csináljon, ami később a lehető legkisebb esztétikai hibával jár.

 

 

– Sok orvos nem figyel rá eléggé, többnyire nem azért, mert tudná megcsinálni, hanem mert nem érdekli – mondta el lapunknak a szívsebész professzor az előadás után, aki hozzáfűzte:a Kárpát-medencében másfél millió magyar emberrel találkozott előadásai során, ennek tapasztalataiból állítja össze a pódiumon elmondott szívhez szóló beszédeit.

 

–Minden embernek a saját sorsa és saját egészségének az állapota a legfontosabb. Nagyjából tudom, hogy az embereket mi aggasztja legfőképpen. Az előadásomon mindenki kapott valamit, fiatal, idős, nő, férfi, szívbeteg és egészséges. A beszédeimet próbálom úgy megösszeállítani, mint egy zenekari művet, amivel megszólítom a lelküket. Mindig igazat mondok, és az emberek megértik.Az emberek csendben voltak másfélórán keresztül, ami csak egyféleképpen érhető el, hogy nemcsak az agyukhoz beszélek, hanem a lelkükhöz is. Ez a titka – magyarázta dr. Papp Lajos szívsebész professzor, aki hisz abban, hogy nincs gyógyíthatatlan beteg. 

 

–Mindig meg kell mondani az igazat, de közben a reményt is meg kell hagyni. Nem mi döntünk életről vagy halálról, mi legfeljebb halált okozhatunk, az életet a teremtőtől kapjuk.  A beteg dönthet arról, hogy hajlandó-e küzdeni a gyógyulásáért – mondta el a szívsebész professzor, aki a lélek és a hit szerepét első helyre sorolja az emberek egészségének megőrzésében. A professzortól megtudtuk, hogy valóban megszakadhat a szív, és bele is tudunk halni a bánatba.

 

–Ha a lélek fáj, akkor senki se a fejéhez kap, hanem a szívünk magasságában fáj belül. A zeneszerző se akkor alkot, mikor pénzre van szüksége, hanem mikor ihlete van. Az angoloknak nincs szavuk a fizikai szívfájdalomra, nekik a gyomorból sugárzik át, a magyar szívfájdalmára közel kétszáz szó van a szinonima szótárban, mi szíves nemzet vagyunk – magyarázta Papp Lajos, aki kispesti előadásában elmondta, számos külföldi munkalehetőséget kapott, de mindre nemet mondott.

 

– Mikor Amerikában kutattam, a családomat fel tudtam hívni a telefonon, de a hazámat nem. Sok fiatal külföldön dolgozik, pedig a tapasztalatokért kellene kint dolgozni, nem pedig a több fizetésért.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.