2021. október 22., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Horvátországi látogatás

Főoldal>Közélet>Horvátországi látogatás
 
Írta: Bazsó Zoltán
2011. szeptember 16. 08:00
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Kispestiek is részt vettek a 2011. augusztusában, a horvát testvérvárosunk által rendezett 31. Vrbroveci „Hogyan főztek őseink” turisztikai és gasztronómiai ünnepen.

Az idei év ugyanúgy, mint az előzőek, eseménydús programot kínált. Első napon, amikor a megnyitó kezdetét vette, prominens vendégek társasága emelte a rendezvény fényét. A Kabinet tíz minisztere mellett, a horvát miniszterelnök asszony, Jadranka Kosor is jelen volt az eseményen. Egy igen meghitt, barátságos és egyben gazdag program várta az érdeklődőket.

 

Kiemelt és igen jelentős mérföldkőnek is nevezhetjük, hogy küldöttségünk vezetője id. Zlatár György (Horvát Kisebbségi Önkormányzat elnöke), a horvát miniszterelnök asszonnyal találkozhatott. A rövid beszélgetést követően, Kispest város ajándékának átadására került sor (köztük egy könyvet Kispestről, a város zászlaját, egy díszdobozt, mely tartalmazta a magyar ízeket, pálinka és lekvár formájában, s az elmaradhatatlan tollat, amivel remélhetőleg hozzájárul Kispest, Horvátország európai uniós szerződésének aláírásához).

 

A háromnapos rendezvény ideje alatt, koncertek, a helyi gasztronómiai különlegességek, turisztikai érdekességek, ősi termelőeszközök és egyéb látnivalók megtekintésére volt lehetőség. Minden korosztály képviseltette magát a táncbemutatókon keresztül, a főzésen át, egészen a város turisztikai látványosságának bemutatásáig. Folyamatos programok mutatták be azon különlegességeket, melyekkel egy horvát város múltjába és jelenébe láthattunk. Ezen idő alatt lehetőség nyílt, hogy Vrbovec város polgármesterével, Vladimir Bregović úrral, a testvérvárosi kapcsolat aktuális kérdéseiről is tárgyaljon a delegáció. A témák között a Mihály napi búcsú nyitányaként a KMO-ban megrendezendő horvát művészeti kiállítás mellett, a rendezvény ideje alatt érkező delegáció fogadása, kulcskérdések átbeszélése, s a testvérvárosi kapcsolat tovább mélyítésének ütemezése került hangsúlyba.

 

Összességében a  látogatás eredményesen fejeződött be, s a küldöttség mind a hat képviselője élményekkel gazdagon tért vissza Kispestre.

 

A cikket köszönjük id. Zlatár Györgynek, a Horvát Kisebbségi Önkormányzat elnökének!

 


 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.