2019. június 24., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
október (66)
szeptember (25)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Húszéves lett a Kispesti Szociális Szolgáltató Centrum

Főoldal>Közülünk>Húszéves lett a Kispesti Szociális Szolgáltató Centrum
 
Írta: Szerk.
2018. szeptember 24. 15:22
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Húsz éve nyújt segítséget a nehéz helyzetbe került családoknak és gyermekeknek a Kispesti Szociális Szolgáltató Centrum. Az intézmény az elmúlt két évtizedben folyamatosan bővült és az idő előrehaladtával egyre többeknek, egyre több területen képes pártfogolni a rászorulókat.

Fennállásának 20. évfordulóját ünnepelte a nehéz helyzetbe kerülő családokon és gyermekeken segítő Kispesti Szociális Szolgáltató Centrum (KSZSZC). A vidám, családias hangulatú kerti ünnepségen a dolgozók maguk készítette finomságokkal várták a vendégeket. A kedves műsorról pedig a Pepita Playback Társulat gondoskodott.

 

 

A Család- és Gyermekjóléti Központot, Szolgálatot, a Gyermekek, valamint a Családok Átmeneti Otthonát és a Forrásházat magába foglaló intézményt a kezdetek óta vezető Víghné Vincze Erzsébet frappánsan, kulcsszavak köré gyűjtve foglalta össze az elmúlt húsz év tevékenységét, programjait és küldetését.

 

 

A „gyarapodó” szociális szolgálat az elmúlt két évtizedben megközelítőleg 2800 családnak nyújtott segítséget, kezdetben hat, jelenleg 72 munkatárssal, akkor összesen 18 négyzetméteren, ám mára négy telephelyen, 1820 négyzetméteren. A „családbarát” hozzáállás a szinte havi rendszerességgel megrendezett családi napokon, a családoknak nagy segítséget nyújtó házi gyermekfelügyeletben, vagy a játszóházi programokban ölt testet. Víghné Vincze Erzsébet büszke arra, hogy az általa vezetett intézmény nem csak hagyományokat megbecsülő, hanem „innovatív és együttműködő” is, hiszen együttműködik a szomszédos kerületek hasonló küldetést végző intézményeivel, Bűnmegelőzési Ifjúsági Prevenciós Irodát üzemeltet, de a rászorulóknak a lakáskarbantartó brigád is segítséget nyújt otthonaik ápolásában. Ám nem csak a rászoruló emberek, hanem állatok is számíthattak rájuk, hiszen az intézmény „állatbarát”: a fennállás alatt 34 kutyust, számtalan macskát, két papagájt, Lolát, a nyulat, Döpit, a hörcsögöt és Bélát, a teknőst is megmentették. Az intézmény szárnyai alá vett gyermekek számára talán a „gondoskodó, táboroztató” a legfőbb kulcsszó: immár 48 téli és nyári tábort tartott a KSZSZC Káptalanfüreden, Zomborban, Csillebércen és Zánkán.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.