2022. május 23., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Húszéves lett a Kispesti Szociális Szolgáltató Centrum

Főoldal>Közülünk>Húszéves lett a Kispesti Szociális Szolgáltató Centrum
 
Írta: Szerk.
2018. szeptember 24. 15:22
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Húsz éve nyújt segítséget a nehéz helyzetbe került családoknak és gyermekeknek a Kispesti Szociális Szolgáltató Centrum. Az intézmény az elmúlt két évtizedben folyamatosan bővült és az idő előrehaladtával egyre többeknek, egyre több területen képes pártfogolni a rászorulókat.

Fennállásának 20. évfordulóját ünnepelte a nehéz helyzetbe kerülő családokon és gyermekeken segítő Kispesti Szociális Szolgáltató Centrum (KSZSZC). A vidám, családias hangulatú kerti ünnepségen a dolgozók maguk készítette finomságokkal várták a vendégeket. A kedves műsorról pedig a Pepita Playback Társulat gondoskodott.

 

 

A Család- és Gyermekjóléti Központot, Szolgálatot, a Gyermekek, valamint a Családok Átmeneti Otthonát és a Forrásházat magába foglaló intézményt a kezdetek óta vezető Víghné Vincze Erzsébet frappánsan, kulcsszavak köré gyűjtve foglalta össze az elmúlt húsz év tevékenységét, programjait és küldetését.

 

 

A „gyarapodó” szociális szolgálat az elmúlt két évtizedben megközelítőleg 2800 családnak nyújtott segítséget, kezdetben hat, jelenleg 72 munkatárssal, akkor összesen 18 négyzetméteren, ám mára négy telephelyen, 1820 négyzetméteren. A „családbarát” hozzáállás a szinte havi rendszerességgel megrendezett családi napokon, a családoknak nagy segítséget nyújtó házi gyermekfelügyeletben, vagy a játszóházi programokban ölt testet. Víghné Vincze Erzsébet büszke arra, hogy az általa vezetett intézmény nem csak hagyományokat megbecsülő, hanem „innovatív és együttműködő” is, hiszen együttműködik a szomszédos kerületek hasonló küldetést végző intézményeivel, Bűnmegelőzési Ifjúsági Prevenciós Irodát üzemeltet, de a rászorulóknak a lakáskarbantartó brigád is segítséget nyújt otthonaik ápolásában. Ám nem csak a rászoruló emberek, hanem állatok is számíthattak rájuk, hiszen az intézmény „állatbarát”: a fennállás alatt 34 kutyust, számtalan macskát, két papagájt, Lolát, a nyulat, Döpit, a hörcsögöt és Bélát, a teknőst is megmentették. Az intézmény szárnyai alá vett gyermekek számára talán a „gondoskodó, táboroztató” a legfőbb kulcsszó: immár 48 téli és nyári tábort tartott a KSZSZC Káptalanfüreden, Zomborban, Csillebércen és Zánkán.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.