2019. július 23., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
október (66)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Idén is 200 gyermeket támogatnak

Főoldal>Kölyök>Idén is 200 gyermeket támogatnak
 
Írta: Szerk.
2017. március 13. 16:17
Rovat: Kölyök
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Idén is a kispesti és kőbányai gyermekeknek szerez örömet dr. György István kormánymegbízott, hiszen a decemberi jótékonysági koncertjén összegyűlt hárommillió forintból 100 kispesti és 100 kőbányai gyermek nyaralását segíti. A gyermekenként 15.000 forintos támogatásra Kispesten idén is a Kispesti Társaskör ír ki pályázatot.

Újra a kispesti és kőbányai gyerekek táborozásának támogatására ajánlotta fel a decemberi jótékonysági koncertjének bevételét dr. György István kormánymegbízott. A kispesti családok összesen másfél millióra pályázhatnak majd a Kispesti Társaskör pályázatán. A felajánlásnak köszönhetően Kispesten és Kőbányán 100-100 gyereket fejenként 15.000 forinttal tudnak támogatni. Tavaly mintegy 160 gyerek nyaralásához járult a Kormánymegbízott 10-10 ezer forinttal, ebből közel 100 volt kispesti.

– Tudjuk, hogy több családnak nehézséget okoz a táborozás költségeinek előteremtése, elsősorban nekik szerettünk volna segíteni. A táborozó gyerekek örömét látva úgy döntöttünk, hogy idén is a gyerekek nyaralását támogatjuk – mondta lapunknak dr. György István.

 

A 2015-ös támogatások átadásán

 

Dr. György István már fiatalon megtanult gitározni, majd kőbányai polgármestersége idején kötött barátságot Póka Egonnal basszusgitárossal, akivel korábban is többször zenéltek együtt. Később, amikor munkatársainak mesélt erről, akkori kollégája, Dódity Gabriella – a Kispesti Társaskör elnöke – felvetette, hogy elevenítsék fel ezt a hagyományt, és kössék össze a jótékonysággal. 2011 óta telt házzal rendezik meg a mindig jó hangulatú koncertet. Hat év alatt összesen 15 millió forint gyűlt össze a koncerteken. A felajánlásokból volt, hogy a Minden Gyerek Lakjon Jól és a Down Alapítványt támogatták, máskor kőbányai és kispesti Gyermekek Átmeneti Otthonainak lakóit lepték meg számítógépekkel és fitnesz eszközökkel, valamint a kispesti Eszterlánc Bölcsőde sószobájának kialakításához is hozzájárultak, de az idősekre is gondoltak: Kőbányán és Kispesten működő idősotthonok számára szereztek be gyógyászati segédeszközöket, háztartási gépeket és masszázsfoteleket.

 

A pályázati felhívás innen tölthető le, illetve a kispestitarsaskor@gmail.com címen és a 06-20-232-4303 telefonszámon kérhető el.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.