2019. december 12., csütörtök, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
2019. október 01. 22:28
István Érdeklődve olvasom Gajda Péter nyilatkozatait, hogy a Kossuth téri piac azért van ilyen állapotban, mert az ott működő vállalkozók ...
Kampány van: terveket ígérnek Gajdáék a Kossuth téri piacra
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Idén is 200 gyermeket támogatnak

Főoldal>Kölyök>Idén is 200 gyermeket támogatnak
 
Írta: Szerk.
2017. március 13. 16:17
Rovat: Kölyök
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Idén is a kispesti és kőbányai gyermekeknek szerez örömet dr. György István kormánymegbízott, hiszen a decemberi jótékonysági koncertjén összegyűlt hárommillió forintból 100 kispesti és 100 kőbányai gyermek nyaralását segíti. A gyermekenként 15.000 forintos támogatásra Kispesten idén is a Kispesti Társaskör ír ki pályázatot.

Újra a kispesti és kőbányai gyerekek táborozásának támogatására ajánlotta fel a decemberi jótékonysági koncertjének bevételét dr. György István kormánymegbízott. A kispesti családok összesen másfél millióra pályázhatnak majd a Kispesti Társaskör pályázatán. A felajánlásnak köszönhetően Kispesten és Kőbányán 100-100 gyereket fejenként 15.000 forinttal tudnak támogatni. Tavaly mintegy 160 gyerek nyaralásához járult a Kormánymegbízott 10-10 ezer forinttal, ebből közel 100 volt kispesti.

– Tudjuk, hogy több családnak nehézséget okoz a táborozás költségeinek előteremtése, elsősorban nekik szerettünk volna segíteni. A táborozó gyerekek örömét látva úgy döntöttünk, hogy idén is a gyerekek nyaralását támogatjuk – mondta lapunknak dr. György István.

 

A 2015-ös támogatások átadásán

 

Dr. György István már fiatalon megtanult gitározni, majd kőbányai polgármestersége idején kötött barátságot Póka Egonnal basszusgitárossal, akivel korábban is többször zenéltek együtt. Később, amikor munkatársainak mesélt erről, akkori kollégája, Dódity Gabriella – a Kispesti Társaskör elnöke – felvetette, hogy elevenítsék fel ezt a hagyományt, és kössék össze a jótékonysággal. 2011 óta telt házzal rendezik meg a mindig jó hangulatú koncertet. Hat év alatt összesen 15 millió forint gyűlt össze a koncerteken. A felajánlásokból volt, hogy a Minden Gyerek Lakjon Jól és a Down Alapítványt támogatták, máskor kőbányai és kispesti Gyermekek Átmeneti Otthonainak lakóit lepték meg számítógépekkel és fitnesz eszközökkel, valamint a kispesti Eszterlánc Bölcsőde sószobájának kialakításához is hozzájárultak, de az idősekre is gondoltak: Kőbányán és Kispesten működő idősotthonok számára szereztek be gyógyászati segédeszközöket, háztartási gépeket és masszázsfoteleket.

 

A pályázati felhívás innen tölthető le, illetve a kispestitarsaskor@gmail.com címen és a 06-20-232-4303 telefonszámon kérhető el.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.