2020. szeptember 20., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

augusztus (8)
július (13)
június (18)
május (17)
április (10)
március (31)
február (8)
január (6)
· 2019
december (12)
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Így nyújtott „segítséget” a baloldali városvezetés

Főoldal>Közélet>Így nyújtott „segítséget” a baloldali városvezetés
 
Írta: Szerk.
2020. június 05. 17:22
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Hiába próbáltak segíteni a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselői a válság miatt nehéz helyzetbe került önkormányzati ingatlant bérlő vállalkozásokon, a baloldali városvezetés budapesti viszonylatban is a legkevesebb segítséget nyújtotta nekik. A Wekerlei Kispiacon pedig megemelkedtek a kereskedők bérleti díjai, miközben a közösségi helyiséget egyedül használó LMP-hez köthető civil szervezetnek elengedte az egyszeri térítési díjat Gajda Péter (MSZP).

A többi balliberális kerületi polgármesterhez és Karácsony Gergely (Párbeszéd) főpolgármesterhez hasonlóan Gajda Péter (MSZP) is „ügyesen” élt a veszélyhelyzetben a „rendeleti kormányzás” lehetőségével. A képviselők véleményét bekérheti, de egy személyben dönthet fontos kérdésekről.

 

Tehát a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselői hiába kezdeményezték például, hogy – más kerületekhez hasonlóan – segítsen a városvezetés azoknak a kispesti vállalkozásoknak, amelyek a veszélyhelyzet alatt bezárni kényszerültek. A Dódity Gabriella által benyújtott javaslattal szerették volna elérni, hogy az önkormányzati helyiségben, vagy földterületen működő, nehéz helyzetbe kerülő vállalkozások részére a városvezetés 50 százalékkal csökkentse a bérleti díjak mértékét, azoknak pedig, akik bezárni kényszerültek, adott és indokolt esetben akár engedje el a bérleti díj megfizetését a kerület a 2020. május 1. és 2020. augusztus 31. közötti időszakra. Emellett azt is kérték a városvezetéstől, hogy a tartozással rendelkező önkormányzati lakások bérlőinek kamatmentes halasztással, vagy részletfizetéssel segítsen az önkormányzat.

 

A baloldali városvezetés nyújtotta a legkisebb segítséget Budapesten

Gajda Péter azonban „magára hagyta a kerületi vállalkozókat” – írta a Magyar Nemzet, amikor arról számolt be, hogy a „Miszter 40 Százalékként” hírhedtté vált Kránitz Krisztián (MSZP) vezette vagyonkezelő végül csak két hónap haladékot adott a nehéz helyzetbe kerülőknek. A Lackner Csaba (ex-MSZP) valóra vált jóslata szerint duplájára emelt fizetésű Kránitz ezzel a döntéssel és segítségnyújtási hajlandóságával alulmúlta valamennyi fővárosi kerületet.

 

Gajda Péter az LMP-hez köthető civil szervezetnek segített

Nem maradt baloldali segítség nélkül az újjáépült Wekerlei Kispiac – pályázati feltételként kialakított – közösségi helyiségét a baloldali többség által kizárólagosan használni jogosult LMP-hez köthető civil szervezet. Ugyanis az Átalakuló Wekerle esetében Gajda Péter elengedte a több százezer forintos egyszeri térítési díjat.

 

Nem voltak ilyen szerencsések a kispiac kereskedői, hiszen az ő bérleti díjuk megemelkedett, pedig Ékes Gábor (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselőtől megtudtuk, azt a tájékoztatást kapták az önkormányzattól, hogy ez nem fog megtörténni. Erre úgy volt lehetőség, hogy Gajda Péter – élve az egyszemélyi döntés lehetőségével – elfogadta azt a piaci üzemeltetési szabályzatot, amelyet a képviselő-testület korábban többször levett a napirendről, mivel azt nem egyeztette a kereskedőkkel a városvezetés. Úgy tudjuk, ez most most sem történt meg. A Gajda Péter által – a Fidesz- KDNP tiltakozása ellenére – egy személyben elfogadott szabályzat a jóval kisebb forgalmú Wekerlei Kispiac bérleti díjainak mértékét hozzáigazította a Kossuth téri piacéhoz.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.