2019. június 17., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
október (66)
szeptember (25)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Így szerettek ők – felolvasószínházi sorozat a KMO-ban

Főoldal>Kultúra>Így szerettek ők – felolvasószínházi sorozat a KMO-ban
 
Írta: Szerk.
2018. október 15. 15:11
Rovat: Kultúra
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A felnőtteknek és nagyobb diákoknak egyaránt ajánlott előadássorozat Nyáry Krisztián „szerelmeskönyveiből" készült, amely által bepillantást nyerhetünk Karinthy Frigyes, Móricz Zsigmond, Szabó Lőrinc szerelmi életébe ismert és neves színművészek közreműködésével.
Mi van az iskolában megtanult életrajzok és életművek mögött? Hús-vér emberek, valódi örömökkel, sorsokkal, kapcsolatokkal, érzésekkel, érzelmekkel és tragédiákkal. A felolvasószínházi sorozat a legismertebb magyar írók és költők művek és könyvek mögötti szerelmi életét mutatja be a Nyáry Krisztián által megírt népszerű történetek nyomán.
A sorozat ötletgazdája Réczei Tamás rendező, aki a Szegedi Tudományegyetem bölcsészhallgatóinak kutatásai alapján készítette el az egyes előadások szövegkönyvét. Az első előadás november 6-án kedden 19 órakor lesz, amely Karinthy Frigyes, Bőhm Aranka és Déry Tibor szerelmi háromszögét dolgozza fel. Tervezett szereposztás:
Karinthy Frigyes – Scherer Péter, Bőhm Aranka – Danis Lídia, Déry Tibor – Hajduk Károly.
A következő előadás 2019. februárban lesz, Móricz Zsigmond, Holics Janka és Simonyi Mária szerelmi háromszögéről szól.
Tervezett szereposztás: Móricz Zsigmond – Koltai Róbert, Holics Janka – Járó Zsuzsa, Simonyi Mária – Szilágyi Csenge.
A sorozat harmadik előadása 2019 áprilisában (a Költészet Napja alkalmából) Szabó Lőrinc, Mikes Klára és Korzáti Erzsébet történetét dolgozza fel. Tervezett szereposztás:
Szabó Lőrinc – Nyáry Krisztián, Mikes Klára – Kerekes Viktória, Vékesné Korzáti Erzsébet – Kurta Niké.
 
Rendező: Réczei Tamás.
 
Nyáry Krisztián, az Így szerettek ők c. könyvek szerzője a sorozatról elmondta: a magyar költők, írók szerelemi életét feldolgozó rövid irodalomtörténeti etűdök, szórakoztató ismeretterjesztő írások kedvet csinálhatnak a művekhez és a szerzőkhöz diákoknak, felnőtteknek egyaránt. Az előadások 60-80 percesek.
 
Bérlet és jegy kapható a KMO-ban, illetve a jegy.hu internetes oldalon!
Bérlet: 5700 Ft/3 előadás, jegyár: 2300 Ft/előadás (elővételben), 2500 Ft/előadás (az előadások napján). Csoportos diákbérlet és jegyár: 4500 Ft/3 előadás, jegyár: 1800 Ft/előadás (elővételben, regisztráció: p.toth@kmo.kispest.hu, tel.: 20/339-7585)
0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.