2022. július 06., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június (41)
május (41)
április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Ismét gyermekek nyári táborozását támogatja dr. György István

Főoldal>Közérdekű>Ismét gyermekek nyári táborozását támogatja dr. György István
 
Írta: Szerk.
2017. május 26. 13:30
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Több mint kétszáz kőbányai és kispesti gyermekek táborozását támogatja idén is dr. György István budapesti kormánymegbízott a hagyományos, „Adjunk a húroknak… és a rászorulóknak is!”elnevezésű jótékonysági koncertjén összegyűlt nagylelkű felajánlásokból. Száz kőbányai és száz kispesti gyermek pályázhatott a fejenként 15 ezer forintos támogatásra. Kispesten közel 130 gyermek nyújtotta be pályázatát a Kispesti Társaskör Egyesülethez. Mivel senkit nem szerettek volna elutasítani, megemelték az összeget, így idén mindenki megkaphatta a támogatást.

A kispesti gyerekek és szüleik a Kispesti Kaszinóban rendezett családias ünnepségen vehették át a gyermekenként 15 ezer forintos összeget dr. György István kormánymegbízottól és Dódity Gabriellától, a Kispesti Társaskör elnökétől.

 

A tavalyi évhez hasonlóan idén is a Kőbányai Szociális Védegylet és a Kispesti Társaskör Egyesület pályázatain keresztül jelentkezhettek a támogatásért. Idén több mint hárommillió forint adományból, gyermekenként 15 ezer forintos támogatást nyerhettek el a családok.

 

 

Dr. György István a Póka Egon Experience-szel 2011 óta minden évben megrendezi az immár hagyományos, „Adjunk a húroknak… és a rászorulóknak is!” elnevezésű jótékonysági koncertet. Az ötlet Dódity Gabriellától származik, aki évről évre segítséget nyújt a szervezésben.

 

 

- Nem gondoltam volna, hogy a jótékonysági koncert ilyen sikeres lesz, immár hat éve minden évben megszervezzük, és ez a második év, hogy gyermekek táborozására fordítjuk az összeget. A korábbi években a Gyermekek Átmeneti Otthonainak lakóit számítógépekkel és fitnesz eszközökkel leptük meg, de hozzájárultunk a kispesti Eszterlánc Bölcsőde sószobájának kialakításához is, valamint tévénéző-, masszázs foteleket v és gyógyászati segédeszközöket vásároltunk kispesti nyugdíjas otthon számára – sorolta Dódity Gabriella a korábbi felajánlásokat, majd az adományt felajánló dr. György István kormánymegbízottnak adta át a szót.

 

 

- Amikor hat évvel ezelőtt barátommal, Póka Egonnal elindítottuk az „Adjunk a húroknak… és a rászorulóknak is!” című jótékonysági koncertet a kőbányai KÖSZI-ben, még nem is gondoltuk volna, hogy ennyi örömet és boldogságot élhetünk át együtt a nyerteseinkkel. Tavaly, amikor száz-száz kőbányai és kispesti gyermek táborozását segítettük, a rengeteg csillogó szempárt látva határoztuk el, hogy idén is erre a célra ajánljuk fel a támogatásokat. Ebben az esztendőben december 1-jén rendezzük meg a jótékonysági koncertet, ahová mindenkit szeretettel várunk! – mondta el dr. György István, aki az adományok átadása előtt a gyerekekkel közösen elénekelte a közkedvelt Micimackó slágert, amelyet a kormánymegbízott gitáron kísért. 

 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.