2021. október 19., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Ismét kevesebb a parkoló a Kossuth téri piac környékén

Főoldal>Közérdekű>Ismét kevesebb a parkoló a Kossuth téri piac környékén
 
Írta: Szerk.
2018. december 15. 09:00
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Ismét kevesebb lett a parkolóhely az amúgy is parkolási gondokkal küzdő Kossuth téri piac környékén. Az Üllői út felöli parkolóban ugyanis karácsonyfát árusítanak, amivel nem is lenne probléma, ha a baloldali városvezetés ezzel párhuzamosan megoldaná, hogy a piacra érkezők meg tudjanak állni a környéken - például az áruház előtti üres parkoló ideiglenes kibérlésével. Ha ez nem elég: az új építési szabályzat lehetővé teszi a Katica utca sétáló utcává alakítását, amely tovább csökkenheti a parkolóhelyek számát.

Javában zajlik az adventi időszak, készülünk az ünnepekre, ilyenkor az áruházakban, üzletekben, piacokon megnövekszik a forgalom, mindenki igyekszik bevásárolni az ünnepekre. Ez Kispesten, a Kossuth téri piacon idén is kihívásokkal teli lesz. A környéken ugyanis amúgy sem egyszerű a parkolás, a fenyővásár miatt pedig újabb területet kerítettek el az autósok elől. Félreértés ne essék, nem a vásárral van a probléma, hanem azzal, hogy a baloldali városvezetésnek megint nem sikerült megoldania, hogy a vásárlók megfelelően tudjanak parkolni a környéken az adventi időszakban. Persze sok lehetőség sajnos nincs, de például az áruház előtti szabad területet meg lehetett volna nyitni a nagyközönség számára, ahogyan megtették azt tavaly nyáron is, amikor a piac mögötti részt építették át a fővárostól TÉR_KÖZ pályázaton nyert csaknem negyedmillió forintból. Persze ez sem a városvezetésnek volt köszönhető, hanem a kereskedőknek, akik összefogtak és megállapodtak a terület tulajdonosával a parkoló átmeneti megnyitásáról.

Miközben a piac másik oldalán a parkolóból veszik el a helyet a fenyőfa árusítással, az áruház előtti parkoló üres. A magántulajdonban lévő területet kibérelhette volna az önkormányzat, legalább a kiemelt időszakra 

 

- A környéken szinte már lehetetlen parkolni, ezért lett volna célszerű legalább az ünnepek előtti időszakra megállapodni az áruház melletti, üresen álló parkoló tulajdonosával. Az önkormányzat kibérelhette volna a területet, ezzel is enyhítve a parkolási gondokat, segítve a kispestieknek a bevásárlást, és segítve ezzel az amúgy az önkormányzat tulajdonában álló piac bérlőit is – mondta el lapunknak Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok, aki évek óta küzd azért, hogy készüljön a piacról egy átfogó felújítási koncepció, majd annak mentén terv, amellyel aztán pályázni lehetne fővárosi vagy kormányzati forrásért. A képviselő az ellen is harcolt, hogy a Városközpont építési szabályzata – amelyet nemrég szavaztak meg a képviselő-testületi ülésen -, ne adjon lehetőséget a parkolóhelyek csökkentésére, pláne ne az amúgy is parkolási gondokkal küszködő Kossuth téri piac környékén. Véleményüket azonban nem vették figyelembe, a baloldali városvezetés elfogadta azt a rendeletet, amely elvi lehetőségként a Katica utca sétáló utcává alakítását, illetve a parkolóhelyek további csökkenését is lehetővé teszi.

 

Más kerületekben sikerült 

Miközben a kispestieknek a kátyús, elhanyagolt piacon kell vásárolniuk, ahol a nyakukba folyik a víz, a főváros más kerületeiben sorra épülnek, vagy újulnak meg a piacok. 

Budafok-Tétényben a Szomszédok piaca fővárosi támogatással épült újjá

 

Újpesten egy több mint 17 ezer négyzetméteres, klimatizált bevásárlóközpont épült. A hatszintes épületben két szintet foglal el a piac. 

 

De nem menjünk messzire, a szomszédos XVIII. kerületben szintén a főváros TÉR_KÖZ pályázatán nyert 100 millió forintból várhatóan már jövőre megkezdődnek a munkálatok a Havanna piacon. Itt elsősorban parkolók, elárusítóhelyek és üzlethelyiségek kialakítására kerül majd sor.  

 

Fotók: Facebook; Magyarepitok.hu

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.