2021. október 20., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Jaj de szép a karácsonyfa

Főoldal>Közélet>Jaj de szép a karácsonyfa
 
Írta: Lukasik Zsófia
2011. december 08. 12:00
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Lassan elérkezik karácsony, bőven benne járunk advent idejében, és egyre többet foglalkozunk azzal, hogyan készüljünk az ünnepekre. Szerencsére a kerületben a karácsonyfa megvásárlása könnyen megoldható, az elmúlt évek tapasztalatai alapján több helyen is kínálnak majd december közepétől az árusok fenyőfát.

Nem kell messzire mennie annak, aki a kerületben szeretné karácsonyfáját megvásárolni. Bár az árusok csak december második hetében kezdenek kirajzani, az előző évek tapasztalatai alapján már most is lehet tudni, a kerület mely részén kaphatunk fenyőt az ünnepekre. Azari Zsuzsanna, a Hatósági Iroda vezetője lapunknak elmondta, Kispesten előreláthatóan öt helyen biztosan lesz fenyőfa árusítás. Vásárolhatunk majd a Határ útnál két helyen is, az 50-es villamos végállomásánál és az Europark előtt, a Kossuth téri piacnál szintén biztosan lesz árusítás, és lehet majd fát kapni a Méta utca elején, valamint az Üllői úti CBA áruház előtti parkolóban. Idén is akkor ússzuk meg a legolcsóbban a favásárlást, ha lucfenyőt választunk, ha viszont tartósabb fát szeretnénk, akkor ezüstfenyőt, vagy normannt keressünk, bár ez utóbbi a legdrágább fajták közé tartozik.

 

Néhány jó tanács a vásárolt fenyőhöz: A kivágott karácsonyfát egy-két napig tárolhatjuk szélvédett, fagymentes helyen, lehetőleg vízbe állítva. Mielőtt a lakásba vinnénk, rázzuk le róla az elfáradt tűleveleket, és a törzséből rézsút vágjunk le 1-2 centimétert. Az a jó karácsonyfatartó, amelynek az alján víztartó edény van, ezt langyos vízzel töltsük fel. A vágott fa vízben tartva hetekig friss marad, és kevésbé tűzveszélyes. A vízutánpótlásnál vegyük figyelembe azt, hogy egy kétméteres fa naponta akár 4-5 liter vizet is képes elpárologtatni.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.