2019. november 19., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
2019. október 01. 22:28
István Érdeklődve olvasom Gajda Péter nyilatkozatait, hogy a Kossuth téri piac azért van ilyen állapotban, mert az ott működő vállalkozók ...
Kampány van: terveket ígérnek Gajdáék a Kossuth téri piacra
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Játszunk, de hol?

Főoldal>Közélet>Játszunk, de hol?
 
Írta: Lukasik Zsófia
2011. július 17. 12:00
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Több olvasói levelet is kaptunk az elmúlt hónapban kerületi játszótereink állapotával kapcsolatban. Ők adták az ötletet, hogy körbenézzünk Kispesten, mi jellemző a játszóterekre, ahol gyermekeink szívesen töltik idejüket.

Kispesten összesen 25 játszóteret tartanak nyilván, melyek méret szempontjából rendkívül változatosak, a 268 m²-től kezdve egészen a 3 616 m²-ig igen széles a skála. Közül választottunk ki véletlenszerűen 10 játszóteret, melyek alapján próbáltunk általános képet rajzolni a kerületi játszótereink állapotáról.

A kispesti játszóterek szépek, legtöbbjük tiszta, és mindenekelőtt korszerűek. Közülük a legrégebben felújított a Klapka utca és a Szigligeti utca között található, itt 2002-ben végezték el a felújítási munkákat. Az összes többi ennél fiatalabb, három – Kós Károly téri, Nagysándor József utcai központi, Kossuth Lajos utca és Zrínyi utca közötti játszótér – pedig a tavalyi évben szépült meg.

Egy játszótéren a legfontosabb a gyermekek biztonsága, ehhez tartozik például, hogy a kicsi ne tudjon kiszaladni az utcára, vagy ha leesik a hintáról, akkor se üsse meg magát túlságosan. Ebből a szempontból nem vizsgázott túl jól a Háromszék utca és Csiky utca között elterülő, amúgy nagyon hangulatos és szép játszótér, hiszen semmiféle kerítéssel nincsen körbekerítve. Bár a körülötte futó utcákon nincs túl nagy forgalom, mégsem megnyugtató, hogy akár a kisgyerek ki-, akár bármilyen kutya beszaladhat a területre. Ugyanez a helyzet a wekerletelepi Kapisztrán utcai játszótérrel is, melyre egy kispesti nagymama hívta fel levélben a figyelmünket. A különbség itt annyi, hogy a környező utcákon nagyobb a forgalom, veszélyesebb lehet, ha egy meggondolatlan, játékba belefeledkező gyerek kiszalad a járművek közé. Emellett még egy hiányosságot fedeztünk fel itt, az 1 000 m²-es téren összesen egy darab szemetes van. Nehéz így tisztaságra szoktatni az embereket.

Szerencsére általánosságban nem ez jellemző a kerületben. Szinte mindegyik játszótéren 4-5 szemeteskukát lehet találni. Mindenhol vannak padok, sok helyen asztalok is, amik mind a szülők kényelmét szolgálják.

Nagy örömünkre összesen az általunk bejárt játszótereken csupán egy helyen találkoztunk rongálás nyomaival. Sajnos ezt pont a nemrégiben felújított Kossuth Lajos utca és Zrínyi utca közötti, 600 m²-es téren találtuk. Valakik elvitték az egyik hinta ülőrészét. Az egyébként szépen rendbe tett játszótéren elég szomorú látványt nyújt az ülőke nélküli hinta.

Az apróbb hibák ellenére a kispesti játszóterek állapota nagyon is pozitív képet mutat. Ugyan a játékok nem túl változatosak, ám jó állapotban vannak, legtöbbjük körbekerített, s nagyobb többségük balesetveszély szempontjából is biztonságos. Már csak a telhetetlenség mondatja velünk: de jó lenne, ha a Kós Károly téri és a Nagysándor József utcai központi játszótér mellett máshol is lehetne nyilvános illemhelyet is találni!

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.