2019. szeptember 20., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

augusztus (14)
július (30)
június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Jobboldali javaslatra szépülnek a lakótelepi részek

Főoldal>Közélet>Jobboldali javaslatra szépülnek a lakótelepi részek
 
Írta: Szerk.
2019. augusztus 29. 11:36
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Szépülnek a lakótelepi kis parkok, hála a Fidesz-KDNP frakció tagjainak, akik az előző ciklusban már elkészítették a terveket öt helyszínre, és akik folyamatosan harcolnak azért, hogy megvalósuljanak ezek a fejlesztések is. Dódity Gabriella, a kormánypártok polgármesterjelöltje, fejlesztéspolitikai tanácsnok javaslatára a napokban megkezdődött a Széchenyi és Toldy, valamint az Árpád utca és Nagysándor József utca tízemeletesei között is a munka az önkormányzat által átalakított tervekkel.

Letöredezett betonpadok és asztalok, kiálló vasdarabok, balesetveszélyes játszóterek, feltöredezett járdák és kietlen puszták szegélyezik Kispest nagy részén a lakótelepi területeket. Ezen szeretne évek óta változtatni a Fidesz-KDNP frakció, de a Dódity Gabriella fejlesztéspolitikai tanácsnok által javasolt lakótelepi kis parkok rendbetételével éveken át nem foglalkozott a baloldali városvezetés. Pedig több helyszínre még az előző önkormányzati ciklusban, 2014 nyár végén elkészítették a terveket Ékes Gábor (Fidesz-KDNP) akkori alpolgármester keretéből, ám azok a 2014-es önkormányzati választást és a baloldali többségű (MSZP-DK-Párbeszéd-Együtt) képviselő-testület megalakulását követően a fiókba kerültek.

 

Deszka nélküli padok és letöredezett betontömbök várták a kispestieket a lakótelepeken

 

Kiharcolták a fejlesztést
Dódity Gabriella azonban nem adta fel, és 2016 nyarán újra kezdeményezte, hogy kezdődjenek meg a felújítások a József Attila utca 71-73. számú ház mögötti, az Árpád utca és Nagysándor József utca tízemeletes házai közötti, a Széchenyi és Toldy utcai tízemeletes házak közötti, a Széchenyi utcai zöldsávon az óvoda és bölcsőde mögötti területeken, valamint a Klapka és Irányi utcák tízemeletes házai közötti részen. Utóbbi helyszínen megvalósultak a fejlesztések, és a napokban kezdődik az Árpád utca és Nagysándor József utca tízemeletes házai közötti, valamint a Széchenyi és Toldy utcai tízemeletes házai között is a munka.


Bár Dódity Gabriella lakossági fórumokat is kezdeményezett, hogy megismerjék a környéken élők kéréseit, azt csak polgármesteri engedéllyel, az érintett körzetek képviselőivel tarthatta volna meg úgy, hogy nekik semmi közük a Dódity által kezdeményezett fejlesztésekhez. Miután láthatóan politikai kérdést csinált volna ebből is a baloldali városvezetés, ezek a fórumok elmaradtak, amelynek meg is lett az eredménye, a lakók az aszfalton üzentek az önkormányzatnak. Mindkét helyszínen kritizálják a lakók az önkormányzat által újratervezett fejlesztéseket.    

 


– A környéken élők már nagyon régóta szeretnék, hogy rendezze az önkormányzat ezt a területet is, hiszen a lakótelepen ezeket a részeket használva szeretnék tartalmasan eltölteni a szabadidejüket. De érthető módon szerették volna elmondani a véleményüket is a készülő tervek kapcsán – mondta el lapunknak Fekete Márk (Fidesz-KDNP), az 1. számú egyéni választókerület képviselőjelöltje, aki hozzátette: a megújuló zöldnövényzet mellett székekkel, padokkal és kártyaasztalokkal kialakított parkot épít az önkormányzat.  

 


Az Árpád utca és Nagysándor József utca közötti területen is megújítják a növényzetet, székeket, kártyaasztalokat, pingpongasztalokat, új ivókutakat is kihelyeznek, valamint itt is megújul a közvilágítás. 

 


– Sajnos azáltal, hogy elmaradtak a lakossági egyeztetések, sokaknak nem tetszik az önkormányzat által kialakított koncepció, ezért sokan panaszkodnak nekem – mondta lapunknak Csehiné Lublóváry Mónika, a 6. számú egyéni választókerület képviselőjelöltje.

 

Fotók: Facebook

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.