2019. november 17., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
2019. október 01. 22:28
István Érdeklődve olvasom Gajda Péter nyilatkozatait, hogy a Kossuth téri piac azért van ilyen állapotban, mert az ott működő vállalkozók ...
Kampány van: terveket ígérnek Gajdáék a Kossuth téri piacra
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Jól halad a Sibrik-felüljáró felújítása

Főoldal>Közélet>Jól halad a Sibrik-felüljáró felújítása
 
Írta: Pászti András
2014. június 11. 09:12
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Teljesen felújítja a Fővárosi Önkormányzat a Kőbányát Kispesttel összekötő felüljárót, a régi a hídszerkezetet teljesen kicserélik, a régi elemek bontását már megkezdték a Kőbánya felé vezető oldalon, eközben a másik útpályán folyamatosan fenntartják a forgalmat – avat be a részletekbe dr. György István, Budapest főpolgármester-helyettese.

A dél-pesti külső kerületek közötti egyik legfontosabb kapcsolat, a Kőbányai-Kispest vasút- és metróállomás vágányai, illetve a repülőtérre vezető gyorsforgalmi út fölött átívelő Sibrik Miklós úti felüljáró halaszthatatlanná váló felújítását áprilisban kezdte a Fővárosi Önkormányzat. A tervek szerint 2015 novemberére elkészülő felújítás során kicserélik a hídszerkezetet, az új útpálya mellett mindkét irányban biztosítják majd a gyalogosok és a kerékpárosok biztonságos, akadálytalan közlekedését.

 

 

– A felüljárót utoljára 1989-ben újították fel, a hídszerkezet és a pillérek állapota miatt döntöttünk a teljes csere mellett. Mivel a közelben nincs más megfelelő átkelő a vasút fölött, a forgalmat két sávon folyamatosan fenntartjuk a felüljárón a munkálatok alatt – mondta dr. György István főpolgármester-helyettes. A Margit-híd felújításához hasonlóan a felüljárót hosszában kettévágják, először a Kőbánya felé vezető oldalt építik újjá, majd 2015. januárjától a Kispest felé vezető oldalt, ekkor a forgalmat a már megújult keleti hídfélre terelik majd – tette hozzá. A Budapesti Közlekedési Központ szakemberei olyan forgalomtechnikai megoldást választottak, amellyel a lehető legnagyobb kapacitást tudják fenntartani a hídon a forgalom számára, mégis a városvezetők az autósok türelmét kérik az esetleges kellemetlenségek miatt.

 

Elbontják majd újraépítik a felüljáró Kőbánya felé vezető oldalát, miközben a másik oldalon 2x1 sávon zajlik a forgalom. Várhatóan 2015. elején a Kispest felé vezető hídfél kerül sorra, ekkor forgalmat a már megújult hídfélre terelik. (MTI Fotó: Máthé Zoltán)

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.