2021. október 26., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Jól teljesítenek a kispesti rendőrök

Főoldal>Közélet>Jól teljesítenek a kispesti rendőrök
 
Írta: Pászti András
2013. április 25. 15:04
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Fórumot tartottak kispesti kapitányságon, ahol Kerületi Hivatal és a Rendőrség a kerületi intézmények, iskolák és polgárőr egyesületek vezetőinek bevonásával egyeztettek közbiztonsági kérdésekről.

Eredményesek a XIX. kerületi rendőrök – különösen a rablásokkal és a lopásokkal kapcsolatos nyomozásokban, ezekben a budapesti kerületek között a legjobbak – a kerületi rendőr kapitány, Plánk Róbert által ismertetett beszámoló szerint. A többi bűnfajta – gépkocsifeltörések és -lopások, lakásbetörések – terén is a legjobbak közé tartozik a rend kispesti őreinek nyomozati munkája. Dr. Tóth Tamás budapesti rendőr főkapitány pedig hangsúlyozta, a statisztikánál is fontosabb az, hogy a lakosok valóban biztonságban érzik magukat. Ehhez növelték látható rendőri jelenlétet, és gyorsították az eseményekre való reagálást.


A rendezvényen felszólaló Tarnai Richárd, Kispest országgyűlési képviselője arról biztosította a jelenlévőket, hogy a jogszabályok megalkotásakor is a gyors és hatékony intézkedést helyezik előtérbe. Kihangsúlyozta, hogy a kormány mindent megtesz azért, hogy a bűncselekményt elkövetők valóban megkapják büntetésüket. Ehhez szolgál segítségül a 2010 óta munkába állt plusz 3500 rendőr. A rendőrségnél bevezetett új képzési programok és a korkedvezménnyel nyugdíjazott, de komoly tapasztalattal rendelkező rendőrök visszahívása szintén azt a célt szolgálja, hogy a magyar rendőrség képes legyen garantálni az emberek biztonságát, a testi épségük, otthonuk, tulajdonuk védelmét. Tarnai Richárd azt is kiemelte, hogy az új büntető törvénykönyv életbe lépésével szigorodtak a büntetési tételek, büntethetővé váltak a korábban elterjedt uzsorabűntettek, valamint a kis értékű lopások is. A három csapás törvénye pedig végleg börtönbe juttatja a rendkívül veszélyes, visszaeső, erőszakos bűnözőket.

 


A Kerületi Hivatal vezetője, dr. Kovács Bence elmondta, hogy a járási hivatal megalakulásától kezdve szoros együttműködésben dolgoznak a rendőrséggel, kiemelve a szabálysértések, illetve a gyámügy területét.

1 Hozzászólás
1.Szundi2013. szeptember 03., kedd 20:30:29
Egyetértek, szerintem is hatékonyak! Elégedett vagyok a munkájukkal, a hozzáállásukkal.
Oldal 1 / 1
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.