2021. szeptember 21., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
december (11)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Jövő júniusra elkészülhet az új Bozsik Stadion

Főoldal>Kupa>Jövő júniusra elkészülhet az új Bozsik Stadion
 
Írta: Szerk.
2019. március 21. 15:49
Rovat: Kupa
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Óriási lendületet ad a dél-pesti régiónak a jövő év közepére elkészülő új Bozsik Stadion, amelynek alapkövét ma rakták le. Az új sportlétesítmény olyan UEFA és MLSZ besorolást kap, amellyel a Bajnokok Ligája-döntőn kívül szinte minden sporteseményt meg lehet majd szervezni.

2020 júniusában kerülhet sor az új Bozsik Stadion műszaki átadására, amelynek alakövét a mai napon tette le Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára, és George F. Hemingway, a Budapest Honvéd labdarúgócsapatának tulajdonosa.

 

 

Az új Bozsik Stadion az UEFA 4-es, valamint az MLSZ I. osztály A kategóriába kerül. A lelátórész 8200 néző befogadására lesz alkalmas, a főépületet háromemeletesre tervezték, a korszerű pályavilágítási-rendszer pedig HD-minőségű közvetítéseket tesz majd lehetővé.

 

Az eseményen jelen volt Bozsik Péter, a névadó labdarúgó-legenda fia, valamint Kispest futballcsapatának felnőtt tagjai, az ifjú akadémisták és a Honvéd egykori kiválóságai közül is többen.

 

– Nem csak egy új, méltó sportlétesítménnyel gazdagodik Kispest, a főváros és az ország, hanem óriási lendületet kap a dél-pesti régió is – hangsúlyozta köszöntőbeszédében Szabó Tünde. Az államtitkár úgy fogalmazott, hogy az új Bozsik Stadiont körülvevő infrastruktúra és a szakmai kiszolgáló környezet garanciát jelent a minőségre, hogy megfelelően képzett fiatal sportolókat lássunk a pályán.

 

– Nagy öröm, hogy az alapkövet abban a földben helyezhetjük el, amely a futball történelmében óriási jelentőséget képvisel – mondta. Nem csak a magyar futballtörténelem formálódott ezen a földön, hiszen itt vált világhírűvé a nagyszerű Bozsik József – aki a nevét adta ehhez a stadionhoz –, de a nagyszerű és utolérhetetlen Puskás Ferenc is.

 

A képre kattintva tekintse meg az alapkőletételről készült galériánkat

 

Szabó Tünde emlékeztetett, hogy Magyarország sportlétesítmények terén is óriási lemaradást volt kénytelen behozni, de a Nemzeti Stadionfejlesztési Program és a Magyar Labdarúgó Szövetség számos települést összesen több száz játéktérrel gazdagító pályaépítési programja is e célt szolgálja.

 

 

– Az új stadion műszaki átadására 2020. június 12-én kerül majd sor – hangsúlyozta George F. Hemingway, a Budapest Honvéd tulajdonosa. A sportmecénás felhívta a figyelmet, hogy az új létesítményben – a besorolása alapján – a Bajnokok Ligája-döntőn kívül szinte minden sporteseményt meg tudnak majd rendezni.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.