2022. május 23., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

„Jövünk máskor is!”

Főoldal>Közülünk>„Jövünk máskor is!”
 
Írta: Lukasik Zsófia
2012. december 10. 09:39
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Karácsonyra készülődve minden évben sokan megfordulnak a Wekerlei Kultúrházban, ahol a különféle rendezvényeken adventi naptárt, adventi koszorút, karácsonyi díszeket, sőt, szebbnél szebb ajándékokat is lehet vásárolni. A népszerű programokról s az eltelt egy év sikereiről Szabó Máriával, a Wekerlei Kultúrház igazgatójával beszélgettünk.

Milyen évet tudhat maga mögött a Wekerlei Kultúrház?

Úgy érzem, hogy sikeres évet zártunk idén.  Nagyon sokat dolgoztunk, hiszen, mint minden más művelődési ház, mi is státuszhiánnyal küzdünk, de a programjaink színvonalából nem akarunk engedni. Sőt! Jelenleg kilencen dolgozunk az intézményben, vannak köztünk részmunkaidősök is. Jó csapatot alkotunk, s valóban, az elmúlt időszakban a társaság összekovácsolódott, igazi kis csapattá fejlődött. Mindenki lelkesedése és munkája hozzájárult ahhoz, hogy ilyen sok látogató fordult meg nálunk, és hogy voltak olyan kezdeményezéseink is, melyek országos szinten is ismertté tették a nevünket.

 

 

Mennyire igazodott a Wekerlei Kultúrház új nevéhez?

A fő célcsoportunkat hosszú évek óta a gyerekek alkotják, ez a Wekerlei Gyermekházból Wekerlei Kultúrházzá válásunk után is így maradt. De legalább ennyire fontos, hogy a gyerekekkel együtt a családokat is megszólítjuk, sőt, egyre gyakoribbak és népszerűbbek felnőtt programjaink is. Nagyon örülünk annak, hogy a visszajáró vendégek mellett egyre több új arccal is találkozunk. Nem csak wekerleiek jönnek hozzánk, hanem a kerület más részeiről is vannak vendégeink, sőt, a környező kerületekből, és az agglomerációból is érkeznek látogatóink.

 

Mik voltak idén a legnépszerűbb programok?

Évek óta az egyik leglátogatottabb programjaink a bábszínházak, azok közül is leginkább a szülők generációja számára is ismert darabok, mint a Mazsola és Tádé, vagy a Kipp-Kopp.

A szombati családi rendezvényeink is mindig nagyon népszerűek. Ilyenkor mindenki megtalálhatja a kedvére való elfoglaltságot, hiszen párhuzamosan egymás mellett folynak a kézműves programok, interaktív beszélgetések, filmvetítések, vagy éppen kiállítások. Ilyen programunk volt idén a Csillagászati nap, a Népmese napja, vagy éppen a nemrég megrendezett Adventi készülődés is.

 

A Wekerlei Kultúrházban hangsúlyos szerepet kapnak a zöld programok is. Mennyire népszerűek ezek?

A Kultúrház közönsége nagyon fogékony a környezetvédelemmel kapcsolatos kezdeményezésekre. Mikor igazgató lettem 2009-ben, rögtön úgy gondoltam, hogy van létjogosultsága a zöld programoknak az intézményben, hogy nyitottságra talál az ilyesfajta szemlélet. Az idő azt igazolja, hogy feltételezésünk helyes volt. 2009-ben elsőként a Zöld szombatokat hirdettük meg, aztán rá egy évre elindult a Fogadj örökbe egy fát programunk. A Tégy egy könyvet végy egy könyvet kezdeményezésünk is nagyon sikeressé vált, szeretik az emberek a kihelyezett könyvtárolót, használják is. Hulladékhasznosítási pályázataink elsősorban a gyerekeknek szólnak, akik hihetetlen kreativitással alkotnak szemétből képeket, szobrokat, vagy akár használati tárgyakat is. Kezdeményezéseinkben segítőink is akadnak, a zöld programjaink mentén szoros együttműködés alakult ki köztünk a Zöldhajtás klubbal, valamint az Átalakuló Wekerle Csoporttal is.

 

Mi a legfontosabb célkitűzése a Wekerlei Kultúrháznak?

Az a célunk, hogy a hozzánk betérőknek örömet okozzunk, tartalmas programokat kínáljunk nekik. Igazgatóvá választásomkor külön fontosnak tartottam azt is, hogy ez a családisana

 működő művelődési ház jellemző jegyeinek megőrzése mellett egy kicsit ismertebbé is váljon, táguljon a látogatók köre, új típusú programok is helyet kapjanak benne. Ehhez szükség volt a névváltoztatásra, az arculatváltásra, markánsabb marketingtevékenységre, és nem utolsósorban új programokra. Nagyon sok ötletünk van még, reméljük, hogy lesz is lehetőségünk megvalósítani őket. Mert az a legjobb ebben a munkában, hogy végig dolgozhatunk egy ötleten a kitalálástól kezdve egészen a megvalósulásig. A sikerélmény motivál bennünket. S a legszebb az, amikor egy programról hazaindulva a látogató még visszafordul az ajtóban, és azt mondja: „Köszönöm szépen, jövök máskor is!” Kell ennél több?

 

keretes

Wekerlei Kultúrház és könyvtár

1192 Budapest, Petur u. 7.
Tel./fax: 282-9895

E-mail: wekerleikulturhaz@kispest.hu

Honlap: http://wekerleikulturhaz.kispest.hu
Nyitva tartás:
H-P: 8.00-21.00 óráig               
SZOMBAT: 8.30-20.00 óráig

 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.