2020. október 26., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (9)
augusztus (8)
július (13)
június (18)
május (17)
április (10)
március (31)
február (8)
január (6)
· 2019
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Juhász Magda: Szenvedélyesen megszerettem az olvasást

Főoldal>Kedvcsináló>Juhász Magda: Szenvedélyesen megszerettem az olvasást
 
Írta: Szerk.
2016. október 17. 12:37
Rovat: Kedvcsináló
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
December óta működik a Kispesti Társaskör ingyenes könyvklubja helyi lakosok számára. A könyvklub célja, hogy tagdíj nélkül bárki ingyenesen hazavihet vagy cserélhet könyvet. Juhász Magda meseíró a civil egyesület gyereknapi rendezvényén mesélt a gyerekeknek, aki azt vallja, hogy az olvasás fejleszti a fantáziát. A wekerlei költőnő szeretettel ajánlja a Kispesti Társaskör könyvklubját minden kedves kispesti számára.

Juhász Magda gyerekkora óta szeret olvasni, persze mindig a korosztályának megfelelő könyvek közül válogatott.

- Kezdetben a mesét, aztán a romantikát, majd a történelmi és kalandregényeket faltam. Az olvasás hasznosságát szinte felsorolni se lehet. Csak néhány a sok közül, fejleszti a memóriát és a fantáziát, anyanyelvet és magyarságot tanít, eligazít az élet dolgaiban. Mindez igaz, de azt is mondják, hogy a könyv szórakoztatva tanít, vagy tanítva szórakoztat. Azt gondolom, hogy én éppen a szórakozást találtam meg az olvasásban, miközben észre se vettem, hogy tanít is. A tankönyvekről, ismeretterjesztő könyvekről ez köztudott, de kevésbé hisszük ezt a mesékről és a kalandregényekről. Mikor elkezdünk egy mesét vagy kalandregényt olvasni, együtt élünk a történet szereplőivel. Várjuk, hogy a rossz elnyerje méltó büntetését, a jó pedig a megérdemelt jutalmat. Egyszerűen kilépünk a való életből egy varázslatos világba, gyönyörű érzelmekkel találkozunk, hatnak ránk, együtt sírunk vagy éppen nevetünk a szereplőkkel. Velem is ez történt, aztán, ahogy egyre jobban megszerettem az olvasást, már azt is megbocsájtottam a történetnek, ha a főhős elbukott – sorolta az olvasás szépségéről alkotott véleményét a wekerlei meseíró, aki megtanulta belőle, hogy nem minden fehér és fekete, segített eligazodni a körülötte lévő világban, hogy elkerülje azokat a buktatókat, amelyek miatt egy-egy főhős szerencsétlen lett.

 

 

- Szembekerültem a sorscsapásokkal, hogy azok is léteznek. Gondolatokat ébresztett bennem, hogy vajon én mit tettem volna a szereplők helyében? Beleéltem magam a történetbe, tehát szórakoztam. És ez a sok élmény egyre több könyv elolvasására késztetett mind a mai napig. Szenvedélyesen megszerettem az olvasást és ha napközben nincs rá időm, este, elalvás előtt, mindig olvasok. Ilyenkor feledve a napi gondokat, átrepülök egy másik világba – mondta el Juhász Magda, aki a Kispesti Társaskör gyereknapján játékos olvasó délelőttöt tartott a gyermeknek.

 

 

Csatlakozzon Ön is a Kispesti Társaskör minden kispesti lakos számára ingyenes könyvklubjához, és legyen részese a kalandoknak – szól az egyesület felhívása.  A tagság teljesen díjtalan a kispesti lakosok számára.  Cserébe csupán annyit kérnek a klubba belépőktől, hogy ha vannak otthon elfekvőben lévő, netán feledésbe merült köteteik, osszák meg azokat Kispest olvasóközönségével. Havonta öt könyvet ingyenesen elvihet, de csere esetén nincs korlátozás.

 

Cím: XIX. Ady Endre út 91.

                               

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.