2019. október 18., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (23)
augusztus (14)
július (30)
június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
 Friss kommentekTwitter
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
2019. október 01. 22:28
István Érdeklődve olvasom Gajda Péter nyilatkozatait, hogy a Kossuth téri piac azért van ilyen állapotban, mert az ott működő vállalkozók ...
Kampány van: terveket ígérnek Gajdáék a Kossuth téri piacra
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Juhász Magda: Szenvedélyesen megszerettem az olvasást

Főoldal>Kedvcsináló>Juhász Magda: Szenvedélyesen megszerettem az olvasást
 
Írta: Szerk.
2016. október 17. 12:37
Rovat: Kedvcsináló
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
December óta működik a Kispesti Társaskör ingyenes könyvklubja helyi lakosok számára. A könyvklub célja, hogy tagdíj nélkül bárki ingyenesen hazavihet vagy cserélhet könyvet. Juhász Magda meseíró a civil egyesület gyereknapi rendezvényén mesélt a gyerekeknek, aki azt vallja, hogy az olvasás fejleszti a fantáziát. A wekerlei költőnő szeretettel ajánlja a Kispesti Társaskör könyvklubját minden kedves kispesti számára.

Juhász Magda gyerekkora óta szeret olvasni, persze mindig a korosztályának megfelelő könyvek közül válogatott.

- Kezdetben a mesét, aztán a romantikát, majd a történelmi és kalandregényeket faltam. Az olvasás hasznosságát szinte felsorolni se lehet. Csak néhány a sok közül, fejleszti a memóriát és a fantáziát, anyanyelvet és magyarságot tanít, eligazít az élet dolgaiban. Mindez igaz, de azt is mondják, hogy a könyv szórakoztatva tanít, vagy tanítva szórakoztat. Azt gondolom, hogy én éppen a szórakozást találtam meg az olvasásban, miközben észre se vettem, hogy tanít is. A tankönyvekről, ismeretterjesztő könyvekről ez köztudott, de kevésbé hisszük ezt a mesékről és a kalandregényekről. Mikor elkezdünk egy mesét vagy kalandregényt olvasni, együtt élünk a történet szereplőivel. Várjuk, hogy a rossz elnyerje méltó büntetését, a jó pedig a megérdemelt jutalmat. Egyszerűen kilépünk a való életből egy varázslatos világba, gyönyörű érzelmekkel találkozunk, hatnak ránk, együtt sírunk vagy éppen nevetünk a szereplőkkel. Velem is ez történt, aztán, ahogy egyre jobban megszerettem az olvasást, már azt is megbocsájtottam a történetnek, ha a főhős elbukott – sorolta az olvasás szépségéről alkotott véleményét a wekerlei meseíró, aki megtanulta belőle, hogy nem minden fehér és fekete, segített eligazodni a körülötte lévő világban, hogy elkerülje azokat a buktatókat, amelyek miatt egy-egy főhős szerencsétlen lett.

 

 

- Szembekerültem a sorscsapásokkal, hogy azok is léteznek. Gondolatokat ébresztett bennem, hogy vajon én mit tettem volna a szereplők helyében? Beleéltem magam a történetbe, tehát szórakoztam. És ez a sok élmény egyre több könyv elolvasására késztetett mind a mai napig. Szenvedélyesen megszerettem az olvasást és ha napközben nincs rá időm, este, elalvás előtt, mindig olvasok. Ilyenkor feledve a napi gondokat, átrepülök egy másik világba – mondta el Juhász Magda, aki a Kispesti Társaskör gyereknapján játékos olvasó délelőttöt tartott a gyermeknek.

 

 

Csatlakozzon Ön is a Kispesti Társaskör minden kispesti lakos számára ingyenes könyvklubjához, és legyen részese a kalandoknak – szól az egyesület felhívása.  A tagság teljesen díjtalan a kispesti lakosok számára.  Cserébe csupán annyit kérnek a klubba belépőktől, hogy ha vannak otthon elfekvőben lévő, netán feledésbe merült köteteik, osszák meg azokat Kispest olvasóközönségével. Havonta öt könyvet ingyenesen elvihet, de csere esetén nincs korlátozás.

 

Cím: XIX. Ady Endre út 91.

                               

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.