2022. május 23., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Karácsonyi öröm a Gyöngyszemeknél

Főoldal>Közülünk>Karácsonyi öröm a Gyöngyszemeknél
 
Írta: Szerk.
2018. december 21. 07:56
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A kispesti értelmi fogyatékosokat és családjaikat segítő Gyöngyszemek Alapítvány idén tarthatott második alkalommal karácsonyi estet gondozottjai számára.

Második alkalommal tölthették együtt meghitt, családias légkörben és örömteli hangulatban karácsonyi estjüket a kispesti fogyatékkal élőket és szüleiket támogató Gyöngyszemek Alapítvány gondozottjai és családjaik a KMO-ban. Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő, aki szívén viseli az alapítvány és gondozottjai sorsát, idén is ajándékokkal kedveskedett a fiataloknak.

 

 

– Nagyon fontos és Kispesten hiánypótló küldetésnek tartom, amit a Gyöngyszemek Alapítvány tesz a fogyatékkal élőkért és családjaikért, és örömmel tölt el, hog második alkalommal hangolódhattak együtt a karácsonyi ünnepekre a KMO-ban – mondta lapunknak Dódity Gabriella, aki a tavalyi első karácsonyi est létrejöttét is támogatta, valamint a szervezésben is részt vett.

 

A képre kattintva tekintse meg galériánkat.

 

Az ünnepi est a Gyöngyszemek tanulságos színdarabjával, a Néma énekessel vette kezdetét, amelyben a középsúlyos értelmi fogyatékosok mellett egészséges fiatalok is szerepelnek. Ennek legfőbb üzenete – a Gyöngyszemek másik színdarabjához hasonlóan – egybeesik az alapítvány fő célkitűzésével: az önzetlen segítség fontosságára hívja fel a figyelmet, és arra, hogy legyen az ember akár egészséges, akár éljen betegségben, vagy fogyatékossággal, ugyanolyan értékeket tud teremteni.

 

 

Ezt követte a karácsonyi ünnepek egyik legszebb érzése, az ajándékozás öröme: a gondozottak édességből, készségfejlesztő gyurmából és apró játékból álló ajándékcsomagot kaptak Dódity Gabriellától és Lazányi Ferenctől, valamint a Fővárosi Kormányhivatal XIII. Kerületi Hivatala Nyilvántartási Osztályának munkatársai is meglepték a fiatalokat. Az est végén pedig jött a buli, a fiatalok egyik kedvenc szórakozása: a karaoke és tánc következett.

 

– Jól érezte magát mindenki, a fiatalok nagyon örültek az ajándékoknak, és a szülők is azt mesélték, boldoggá tette őket az együtt töltött idő – mondta lapunknak Szabó-Geletta Katalin, az alapítvány vezetője. – Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, aki segítséget nyújtott ahhoz, hogy ilyen jó bulit tudtunk biztosítani a közösségünknek, Dódity Gabriellának, aki segítségére mindig számíthatunk, és a KMO-nak, hogy ismét helyet biztosítottak nekünk – tette hozzá.

 

Fotók: Facebook

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.