2020. július 06., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június (18)
május (17)
április (10)
március (31)
február (7)
január (6)
· 2019
december (12)
november (14)
október (26)
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Kátyúk keserítik meg a kispestiek életét

Főoldal>Közélet>Kátyúk keserítik meg a kispestiek életét
 
Írta: Szerk.
2017. március 09. 11:34
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Másfél milliós kárt okoztak a rossz állapotú kispesti utak egy autósnak, akinek a Vak Bottyán utca kátyúiban elszenvedett kára miatt ítéltek meg kártérítést. A járdák és burkolatok karbantartásának hiánya miatt személyi sérülések is történtek már.

Az embereknek bosszúságot, a kerületnek anyagi veszteséget okoznak a kátyús utak és az elhanyagolt járdák. Baleseteket is okoztak a gondozatlan önkormányzati utak, ezért több kártérítési per is indult a helyhatósággal szemben az elmúlt időszakban – derült ki decemberi és a januári képviselőtestületi ülés közötti önkormányzati jelentésből. Wekerlén és a Kertvárosban is gyakran találkozhatunk feltöredezett útburkolattal, de a legtöbben talán a Vak Bottyán utca hírhedt kátyúi miatt bosszankodnak Kispesten: ugyan az önkormányzat égető esetekben reagál, de a kráterek többségével hosszú hónapokig nem törődik senki.

 

Egy autósnak másfél milliós kártérítést ítéltek meg, aki a szóban forgó szakaszon hajtott kátyúba. Itt már eddig is számos autó felnije és dísztárcsái bánták a gondozatlanságot. Hiába az időnkénti toldozgatás, a probléma még mindig fenn áll, és állandó defektveszélytől rettegnek a sofőrök. Ugyan a terület magántulajdonban van, de a kerületvezetés kötelessége volna rendbe tenni a balesetveszélyes burkolatot. Ezt azonban már korábban is elmulasztotta Kispest Önkormányzata, helyette emiatt három éve a Fővárosi Önkormányzat javíttatta a szinte már járhatatlan útburkolatot dr. György István akkori főpolgármester-helyettes közbenjárására.

 

Tavaly ismét több méretes lyuk tátongott az említett útszakaszon, amit Kispest csak késve javított ki, ám mostanra már másik szakaszokon alakultak ki balesetveszélyes kráterek. A tél utolsó hónapjában olvasónknak ismét sikerült félméteres lyukakat találni a Vak Bottyán utcában.

 

A Petúr utcában is elhanyagolt az útburkolat

 

Szerkesztőségünk az Esze Tamás utca kertvárosi szakászán is belefutott egy hatalmas kráterbe, Wekerlén pedig a Petúr utcában a gyerekház előtt találtunk több méteren keresztül feltöredezett a beton az útszéleken. A kátyúk

nemcsak az autósoknak okoztak gondot az elmúlt időszakban, hiszen két másik kártérítési ügyet is indítottak a leromlott útburkolatok miatt: az egyiket egy hölgy, aki szintén kátyúba lépve szerzett sérülést, a másikat pedig egy, a wekerlei kispiacon eleső ember, akinek kifordult a térde. Több helyütt gondot okoznak a járdák alatt lévő fagyökerek is, sokan bukdácsolnak a felpúposodott aszfalton.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.