2021. október 19., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Kisállat-szépségverseny a Wekerlei Kultúrházban

Főoldal>Közélet>Kisállat-szépségverseny a Wekerlei Kultúrházban
 
Írta: Lukasik Zsófia
2011. június 15. 15:00
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Június 11-én, szombaton délután rendezték meg az idén először a kisállat-szépségversenyt a Wekerlei Kultúrházban (XIX. ker. Petur u. 7.). A programot összekötötték annak a kiállításnak a megnyitójával, melyet a „Rajzold le a kedvenc!” állatodat című rajzpályázatra beérkezett munkákból rendeztek.

A rajzpályázatra több mint 500, különböző technikákkal készült gyermekrajz, illetve festmény érkezett. A művészekből álló zsűrinek (Molnár Krisztina képzőművész és Szőke Péter festőművész) nem volt könnyű dolga, mert a kis házi kedvencek és az egzotikusabb állatok is nagyon megihlették a gyerekeket. A pályázatot három korcsoportban hirdették meg, és a díjazásra is ezek szerint került sor. A boldog nyertesek társasjátékot, mesekönyvet, játékokat, bögrét, füzetet kaptak ajándékba. A gyermekalkotásokban augusztus végéig gyönyörködhetnek a látogatók.

A kisállat-szépségverseny is teljes körű sikert aratott, 24 állattal neveztek be a kiskorú gazdik. Volt több törpenyúl, tengeri malac, teknős, hörcsög. A zsűrizést állatszakértő végezte, aki közben tanácsokat is adott a gazdiknak a tartással kapcsolatban. Az első díjat egy kajla fülű, barátságos fekete nyuszi kapta, második helyezett egy vörös tengeri malac lett, harmadik helyezést egy csíkos törpe mókusnak ítélte a zsűri. Különdíjas lett egy szárazföldi és egy vízi teknős. Az állatkák szívesen barátkoztak egymással a kultúrház zöld kertjében, természetesen a gazdik felügyelete mellett. A nyertesek állateledelt és egyéb állattartáshoz szükséges eszközöket kaptak ajándékba.

A nagy sikerre való tekintettel a kisállat-szépségversenyt jövőre is megrendezik a Wekerlei Kultúrházban.

 

 

A cikk írója Szabó Mária, a Wekerlei Kultúrház és Könyvtár igazgatója. Köszönjük neki az információkat!

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.