2019. január 23., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
2016. június 20. 21:55
Gabi Sajnálattal olvastuk az óvodákkal kapcsolatos hírt, döntéseket... ma történt épp egy óvodai baleset a Bóbita óvodában... pedig tavaly ...
Piacfejlesztés és lakáskoncepció volt a téma a testületi ülésen
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Kispesti country

Főoldal>Közülünk>Kispesti country
 
Írta: Szerk.
2018. május 15. 09:23
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A kispesti Cser László világa a country zene, bandájával, a Redneck Roadkillel azon dolgoznak, hogy minél szélesebb körben megszerettessék ezt az itthon még kevéssé ismert stílust.

– A country Magyarországra sajnos alig-alig jut el, elsősorban a tengerentúlon van komoly bázisa. Mi azonban itthon szeretnénk minél szélesebb körben ismertté tenni – mondta Cser László, művésznevén Garcia, a Redneck Roadkill zenekar basszusgitárosa és hangmérnöke. - Igazi örömzene ez, hiszen mindannyiunknak van „polgári” foglalkozása, de összejárunk munka után, hogy együtt muzsikáljunk. A hangzásvilágunk kissé ércesebb, „varacskosabb”, de pörgős és ütemes: minden adott, hogy aki hallgatja, vagy játssza, át tudja adni magát az élménynek.

 

 

A country zene az 1900-as évek elején, az Újvilágban állt össze, és onnan kiindulva vált egy igen összetett műfajjá. Kezdetben az Egyesült Államokban – főleg a déli területeken – élő skót és ír gyökerű bevándorlók a saját népzenéjüket keverték az ott megismert blues stílussal. Akkoriban, mint „farmerzene” főleg a fehér telepesek körében volt népszerű. Mára pedig – jócskán kinőve a tábortüzes hangulatot – igen népszerű lett, hiszen vannak, akik ötvözik más zenei irányokkal, mint például rock, vagy éppen a popzene.

 

– Elsősorban Magyarországon vannak fellépéseink, legyen szó akár nagyobb fesztiválról, akár klubkoncertről, de minden meghívást örömmel fogadunk. A központunk azonban az Amigo Klub, ahol nagyjából kéthavonta a húrok közé csapunk. Szeretettel várunk minden érdeklődőt, aki kíváncsi egy jó kis country bulira – mondta Cser László.

 

– A zene iránti szeretetem a nagyszüleimmel együtt töltött vasárnapi muzsikálásokkal kezdődött – emlékezett vissza Garcia –, amikor a nagyapám hegedült, a nagymamám pedig zongorán kísérte, sőt énekelt is. – Én pedig követtem a családi hagyományokat, mivel mindenkinek kellett valamilyen hangszeren játszania, így már 5 éves koromtól zenei előképzőbe jártam, majd jött az első hangszer, a hegedű. A középiskolában pedig jöttek az újabbak, a dob és a basszusgitár. De a feleségem is igazi rocker csaj, imádom. Sőt, a 9 éves kislányunk is dobolt és most zongorázni tanul. Az első házasságomból született fiaim viszont inkább a sportot választották, de azt elmondhatom, hogy az egész családom mindenben mellettem áll és támogat.

 

 

 

– A középiskolában – az akkori rocker „divat” szerint – alapítottuk az első együttesünket, amellyel az akkori hőseink, a Black Sabbath, Deep Purple, vagy AC/DC számaihoz hasonló stílust kerestünk. Ezek igazán szép emlékek, de a zenekarosdi valamikor a ’90-es évek közepén kapott egyre komolyabb szerepet az életemben, amikor egy banda basszusgitárost keresett – emlékezett vissza Garcia. Ezután több csapatban és zenei fesztiválon is megfordult.

 

 

– Hosszú volt az út a rocktól, a blueson át a country-ig, de szerves fejlődés eredménye. A zenei ízlésemet is úgy tudom leírni, hogy „minden is, meg semmi is”. Sok mindenre megtanított a zene: egy közösség tagjaként együtt gondolkodni és alkotni a többiekkel, így találtam, találtuk az önkifejezés talán legszebb módját, hiszen ez egy közös nyelv, amelyen szólva igazán megértjük egymást.

 

(Fotók: Cser László)

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.