2021. október 19., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Kispesti látogatás Smolyanban

Főoldal>Közélet>Kispesti látogatás Smolyanban
 
Írta: Lukasik Zsófia
2012. október 26. 14:15
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A bolgár testvérváros meghívására utazott kispesti küldöttség Smolyanba, hogy részt vegyen ahelyiek egyik legnagyobb nemzeti ünnepén, mely a 100 évvel ezelőtti I. Balkáni Háború befejezéséről emlékezik meg.

 

Október 18-tól 5 napon keresztül élvezte a kispesti küldöttség a bolgár testvérváros, Smolyan vendégszeretetét. Ez idő alatt kerületünknek a többi meghívott, német, észt és török testvérvárosokkal egyetemben lehetősége nyílt bemutatni lakóhelyét előadásokon, kiállításon keresztül, s a programoknak köszönhetően a városoknak a kulturális kapcsolatok elmélyítésére is módjuk nyílt.

Vinczek György alpolgármester, a kispesti küldöttség vezetője lapunknak elmondta, eseményekben gazdag út van mögöttük, s a rengeteg kulturális program mellett jutott idő kétoldalú tárgyalásokra is a smolyani polgármesterrel. Ennek értelmében Smolyan újra bekapcsolódik a csereüdülési programba, azaz Kispest is fogad majd bolgár diákokat, valamint kerületi gyermekek is nyaralhatnak a bolgár városban. A képviselők sportprogramok szervezéséről is tárgyaltak, várhatóan asztalitenisz és labdarugó kupát is rendez majd Kispest a testvérvárosok szereplésével. Kulturális szinten is szorosabbra fonódhat a kapcsolat a két város között, az itt élők kiállítások keretében ismerhetik majd meg egymás művészeit.

„Régóta ismert előttünk – árulta el Vinczek György – , hogy Nagy László költő hosszú ideig élt Smolyanban, s kiváló műfordításai hatására nagy tisztelet is övezi a településen. Épp ezért külön örömmel és büszkeséggel töltött el mindanyiunkat, hogy házát, mely jelenleg emlékmúzeum, kulturális központtá tervezi alakítani a smolyani önkormányzat. Ez a két nemzet kulturális kapcsolataira is minden bizonnyal jó hatással lenne.” – hangsúlyozta a képviselő.

 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.