2022. május 27., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Kispestiek a gáton

Főoldal>Közülünk>Kispestiek a gáton
 
Írta: Pászti András
2013. június 12. 09:07
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Levonulóban van a dunai rekordárvíz, amely nemcsak a minden eddiginél magasabb vízállás-adatokkal, hanem a magyarok példaértékű nemzeti összefogásával is beírja magát történelembe. A munkából a kispestiek is kivették a részüket.

Kerületünkben ugyan közvetlenül nem érintette az árvíz, mégis sok kispesti ajánlotta fel segítségét a gátaknál dolgozóknak. A Wekerle Étterem 250 adag meleg ételt ajánlott fel és szállított ki a Budakalásznál, Leányfalunál és Dunabogdánynál dolgozó katasztrófavédőknek, és önkénteseknek. Az ételek kiosztásában Ékes Gábor alpolgármester is részt vett, aki a tetőzés hétvégéjén három napon keresztül segített a gátaknál. Egyik napon egy csaknem húszfős pesterzsébeti és kispesti önkéntesekből álló csoporttal, köztük Földesi Gyula országgyűlési képviselővel és Szathury Kolos kispesti frakcióvezetővel együtt Szigetmonostornál, máskor pedig Fekete Márk önkormányzati képviselővel kiegészülve a Dagály Fürdőnél töltöttek homokzsákokat. Vidra Zoltán fideszes képviselő pedig egy egész karatecsoportot vezényelt ki a Dagályhoz.

 

Galéria: kispestiek a gáton

 

Végig a gátaknál volt Tarnai Richárd, Kispest országgyűlési képviselője, aki a Pest Megyei Kormányhivatal és a védelmi bizottság vezetőjeként a helyszínen irányította a védekezést a veszélyeztetett településeknél, köztük Nagymarosnál, Visegrádon, Vácott, Leányfalun és a külvilágtól egy hétre teljesen elzárt Kisorosziban is.  „A korábbi évekkel ellentétben most az önkéntesek feladatainak megszervezése is egy helyre, a megyei katasztrófavédelmi szervekhez futott be, ez garantálta, hogy a civilek tényleg mindig ott legyenek, ahol a legjobban elkél a segítség” – emelte ki Tarnai Richárd azzal a sosem látott egységgel kapcsolatban, amit a védekezésben részt vevő – határon innen és túlról érkező – több ezer ember mutatott.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.