2022. május 23., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Kispestiek az állatkínzás ellen

Főoldal>Közülünk>Kispestiek az állatkínzás ellen
 
Írta: Szerk.
2016. március 22. 16:12
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Az állatkínzásra vonatkozó törvények szigorításáért és az állatkínzások ellen emeltek szót az állatvédők, miután több sokkoló eset rázta meg az országot. A kezdeményezéshez csatlakozott Dódity Gabriella, valamint a Kispesti Állatvédelmi Járőrszolgálat is.

Újra szigorodhat az állatvédelmi törvény: az utóbbi öt évben a kormány több alkalommal is megemelte a jogszabályt szegőkre kiszabható büntetést, mégis, az elkövetők csak elenyésző számban kapnak méltó büntetést. A közelmúltban a Deteken kiskutyát agyonverő fiú váltotta ki az állatvédők – és minden jóérzésű ember – mélységes ellenszenvét. A felháborodás országos: „Együtt egy közös ügyért! Együtt az állatkínzás ellen!” címmel óriási felvonulás szerveződött annak érdekében, hogy az állatkínzó kapja meg a méltó büntetését. A szervezők nevében Pataki Gábor, az Állatmentő Liga elnöke átadott Horváth István országgyűlési képviselőnek egy törvénymódosító javaslatot, amely kettőről három évre emelné az állat elűzéséért, elhagyásáért járó büntetést, valamint az állatokkal szembeni kegyetlenkedésért öt év kiszabható szabadságvesztést irányoz elő. 

 

Dódity Gabriella két mentett kutyája mellett három befogadott macska gazdája is egyben

 

Dódity Gabriella, a kispesti Fidesz-KDNP frakcióvezetője, civilben lelkes állatvédő, elmondta, hogy még 2003-ban ő maga 1800 aláírást gyűjtött Kispestről annak érdekében, hogy bűncselekménnyé minősítsék az állatkínzást. Ezért most is szívesen kiáll az állatok védelmében, ott volt a megmozduláson is, mint mondta, szigorú börtönbüntetést látna indokoltnak az állatkínzókkal szemben, mert nem szabad elfeledni Csányi Vilmos etológus professzor szavait: „Aki kutyát kínoz, emberre készül.” 

 

A Kispesti Állatvédelmi Járőrszolgálat is részt vett a meneten. Vezetőjük, Kruzslicz Anna szerint megható volt látni, hogy több, mint 110 bejegyzett állatvédő szervezet és állatvédelmi csoport képviselője, civil és közéleti emberek, valamint politikusok is részt vettek a demonstráción.

 

Földesi Gyula, a Fidesz kispesti-pesterzsébeti választókerületi elnöke is kiállt az ügy mellett. Bár a felvonuláson nem vett részt, de kutyásként maga is támogatja az állatkínzókkal szembeni szigorúbb fellépést.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.