2022. május 23., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Kisszínház - csak a nevében kicsi

Főoldal>Közülünk>Kisszínház - csak a nevében kicsi
 
Írta: Lukasik Zsófia
2012. november 21. 15:08
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Jövőre lesz öt éve, hogy megalakult a Kispesti Kisszínház, amely olyan, elsősorban prózai színjátszást kedvelő színészekből áll, akik hobbiból, munkájuk mellett foglalkoznak az előadóművészettel. A társulat elmúlt időszakáról és a jövőbeni tervekről Cserkó Zsolt társulatvezetővel beszélgettünk.

Mi történt a Kispesti Kisszínház háza táján az elmúlt egy évben?

A legfontosabb, hogy 2012. január 14-én bemutattuk Liliom című drámai előadásunkat, mely szakmai berkekben is, és a közönség köreiben is nagy sikert aratott. Ez számunkra nagyon fontos dolog.  Eddig 14 alkalommal játszottuk ezt a darabot, többségében vendégelőadások keretében, és jelenleg is folyamatosan zajlanak az egyeztetések budapesti, és vidéki vendégelőadásokról is. Nagyon jó hír számunkra, hogy a produkciónkkal meghívtak bennünket egy vidéki művelődési központ színházi évadába, és megkaptuk első, bérletes előadás-szerződésünket is, mely garantálja számunkra a biztos, nagy létszámú közönséget. Óriási dolog, hogy eljuthattunk idáig, és reméljük, hogy a későbbiekben több ilyen felkérést is kaphatunk.

 

Hogyan sikerült az őszi tagfelvétel?

Azt kell mondjam, hogy felemásra sikeredett, voltak is jelentkezők, meg nem is. Ez egy érdekes dolog. Az elmúlt négy évben folyamatosan találkozunk azzal, hogy évad közben sokan érdeklődnek, viszont, mikor meghirdetjük a tagfelvételt, akkor alig jelentkeznek. Volt most is néhány jelentkező, de közel sem annyian, mint amennyien például az elmúlt évad során érdeklődtek. Bár az is igaz, hogy azok közül, akik jelentkeztek, találtunk néhány nagyon ügyes, tehetséges, tapasztalt előadót, akiket az új produkciónkban és a Liliom előadásunkban is láthatnak majd a kedves nézők.

 

Mely darabokat láthatják Önöktől az évadban a nézők?

A 2012/2013-es évadban a továbbiakban is látható lesz Liliom című előadásunk, melyet legközelebb itt, Kispesten a KMO-ban november 30-án, pénteken 19 órakor lehet megtekinteni. Szeretettel várjuk azokat, akik még nem látták ezt az előadásunkat, ugyanis egyelőre ez az utolsó betervezett bemutató a produkcióból, és nem tudjuk, hogy mikor játsszuk legközelebb „hazai” színpadon.

Természetesen új előadást is láthatnak tőlünk a nézők, már próbáljuk következő produkciónkat. Füst Milán egyik, színházi körökben – ma már – nagyon is közkedvelt darabjával, a Máli néni című vígjátékkal készülünk, melynek bemutatója 2013. január 13-án, vasárnap 16 órakor lesz. Erről a darabról érdemes tudni, hogy Füst Milán a megtagadott művei közé sorolta, nem szerette, és a hivatalos írói hagyatékában sem volt benne. Életpályája java részében, mellőzött, sikertelen drámaíró volt, mert az akkori színházi ízlést nem tudta kiszolgálni. Aztán az idő igazolta írói tehetségét, s mióta a hetvenes-nyolcvanas években rátaláltak elveszettnek hitt darabjaira, azóta töretlen sikerrel játsszák azokat a nagyszínházak, köztük a Máli nénit is. Bárhol, bárkik is mutatják be ezt a darabot, a színészeknek szó szerint jutalomjáték, nagyon hálás szerepekkel, a nézőknek pedig könnyezve nevetős, felhőtlen szórakozást ígér. Ezért is szerettünk bele mi is, és reméljük, hogy a mi előadásunkban is közkedvelt darab lesz.

 

Mik a további tervek?

Jövőre, 2013 októberében lesz ötéves a társulat, ezért terveink szerint szeretnénk egy őszi bemutatót megvalósítani, melynek próbafolyamatát még a tavasz folyamán szeretnénk elindítani. Hogy ez sikerül-e, azt az évad második felében, a Máli néni bemutatója után fogjuk megtudni, amikor látjuk már az anyagi lehetőségeinket és minden egyéb szükséges körülményt. Mi magunk is örülnénk egy születésnapi bemutatónak, így aztán azon leszünk, hogy ezt meg tudjuk valósítani. Tervek már vannak, konkrétum még nincs, de szeretnénk egy igazán nagy produkcióval előrukkolni.

 

A Kispesti Kisszínház legközelebbi előadása:

Liliom

Helyszín: KMO

Időpont: 2012. november 30. 19 óra

 

Jegyeket a +36-70-420-1975-as telefonszámon, vagy online, a honlapunkon keresztül (www.kispestikisszinhaz.hu) lehet lefoglalni, de természetesen, az előadás előtt is meg lehet vásárolni.

Jegyár: Teljes árú: 1200 Ft; Csoportos kedvezmény (A teljes árú jegyből): 10 főtől 1000 Ft/fő, Szakmai: 1000 Ft; Diák/Nyugdíjas: 800 Ft

 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.