2019. május 21., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
október (66)
szeptember (25)
augusztus (34)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Kívül-belül megújul a Reménység Iskola

Főoldal>Közülünk>Kívül-belül megújul a Reménység Iskola
 
Írta: Szerk.
2018. október 04. 14:12
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Nem csak megújul kívül és belül a Reménység Katolikus Általános Iskola, hanem egy négy tantermet és egy szertárt magába foglaló új emelettel is bővül. Ezen kívül pályáztak a kézilabda szövetségnél a tornaterem felújítására is, amellyel teljessé válhat a rekonstrukció.

Másfél éve folyik a teljes külső-belső felújítás a kispesti Reménység Katolikus Általános Iskolában – számolt be közösségi oldalán Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok. A jelenlegi második ütemben egy teljesen új, négy tantermet és egy szertárhelyiséget magába foglaló ráépített emelettel bővíti az épületet a fenntartó Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Katolikus Iskolai Főhatósága. A munkálatok a tervek szerint 2019 márciusára befejeződhetnek.

 

 

Az intézmény belső felújításának java része már a 2017 nyarán megindult és azóta be is fejeződött. Így a gyermekek már az idei tanévet is szebb, barátságosabb és korszerű környezetben kezdhették meg. A megújult tantermeket modern eszközökkel szerelték fel, felújították az iskola konyháját és kibővítették a menzát, amely közösségi térként is használható lett, kiépítettek egy kulturált szülői várótermet is, de az irodákat és tanári szobát is megnagyobbították a munkálatok során – sorolta lapunknak az eddigi eredményeket Géczy Árpád igazgató.

 

 

A következő lépés pedig a tornaterem és a hozzá kapcsolódó helyiségek, öltözők felújítása lehet, hiszen az iskola a Kispesti Női Kézilabda Klubbal partnerségben pályázott a Magyar Kézilabda Szövetség Országos Tornaterem Felújítási Programján, ám ennek elbírálása még nem történt meg.

 

 

Mi a küldetése egy katolikus iskolának?

Minden iskola elsődleges feladata a gyermekek oktatása, nevelése és szocializációja, iskolánk azonban nem egy világnézetileg semleges oktatási intézmény, hanem katolikus iskola: így ennek megfelelő értékrend határozza meg mindennapjainkat – mondta lapunknak Géczy Árpád igazgató. Helye van az imának, más intézményekhez hasonlóan a hittan óráknak is, de az egyéb tanórákon is próbálunk kapcsolódni a krisztusi példához – tette hozzá.

 

Ezt úgy kell elképzelni, hogy a természetismeret kapcsán nem környezet-, vagy természetvédelemről beszélünk, hanem a teremtés védelméről, de a magyar órákon egy-egy verssel, vagy irodalmi művel kapcsolatban – ha van ilyen – felhívjuk a figyelmet a Jóistennel való kapcsolat megjelenésére is – hozott példákat az igazgató. De a legfontosabb az a példamutatás, amelyet igyekszünk megvalósítani a gyermekek között hogy a mi életünk egyértelműen Krisztushoz kapcsolódik. Ezzel a személyes példával szeretnénk a gyermekek és a szülők előtt is Krisztusra rámutatni – hívta fel a figyelmet.

 

Ugyanakkor nem csak katolikus családok gyermekei előtt áll nyitva az ajtónk, hiszen iskolánkban erős ökumenikus hagyományt ápolunk, mivel a kezdeti évtizedekben is – mielőtt 2012-ben átvette volna az intézményt a katolikus egyház – ökumenikus alapítványi iskolaként működött az intézmény – mutatott rá Géczy Árpád. A havi egy hétköznapi tagozati szentmise helyett az evangélikus, református, vagy baptista gyermekek a saját vallásuk istentiszteletére mehetnek, noha vannak olyan alkalmak is – például az évnyitó, az évzáró, a lelki nap, vagy a hétköznapokra szervezett osztálymise –, amikor mindannyian katolikus szentmisén veszünk részt. Viszont a vallásukat nem gyakorló családok gyermekeit is szívesen látjuk, hiszen az ilyen családoknak is fontos lehet az a határozott világnézeti és erkölcsi háttér, amit iskolánk képvisel – tette hozzá az igazgató.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.