2019. július 16., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
október (66)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Kormányzati támogatás útfelújításra

Főoldal>Közérdekű>Kormányzati támogatás útfelújításra
 
Írta: Szerk.
2019. február 11. 12:24
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A kormány 55,7 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújt Kispestnek a Vasút utca szilárd útburkolatának megépítésére a fővárosi és agglomerációs földutak felszámolását célzó Budapesti Útépítési Program keretében.

Hamarosan a Vasút utca lakói, és az ott közlekedők is megszabadulnak a portól és sártól, hiszen a kormány 55,7 millió forintos vissza nem térítendő támogatásának köszönhetően szilárd útburkolatot és megfelelő csapadékvíz-elvezetést kap az érintett útszakasz.

 

 

A Budapesti Útépítési Programot azért hozta létre a kormány, hogy 2022-ig minden budapesti és agglomerációs belterületi földút aszfaltburkolatot kapjon.

 

– Az utóbbi években többször is szorgalmaztam az önkormányzatnál a kritikus állapotban lévő Vasút utca rendbetételét, nagyon örülök neki, hogy ez most kormányzati támogatással végre megvalósulhat – mondta lapunknak Vidra Zoltán (Fidesz-KDNP), a Közművelődési, Oktatási, Sport, Ifjúságpolitikai és Egészségügyi Bizottság szakértője, a terület körzetfelelőse.

 

Az örömteli hír azonban az baloldali kerületvezetés egy anomáliájára is ráirányítja a figyelmünket. A legutóbbi testületi ülésen a balliberális képviselők leszavazták a fideszes önkormányzati tanácsnokok, köztük Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok beszámolóját, dacára a Kispestre érkező kormányzati és fővárosi fejlesztési forrásoknak is. Ezekből a támogatásokból újult meg többek között a Szivárvány Óvoda, épül újjá a KAC-pálya, az Eötvös utcai KRESZ-park, épül meg a Csokonai utcai sportpark, és a kormány várhatóan a kúttói erdő rendbetételét is támogatni fogja.

 

– Ebből is látszik, hogy a fejlesztéspolitikai beszámolóm elutasítása vélhetően tisztán politikai, mintsem szakmai okokból történt – mondta lapunknak Dódity Gabriella.

 

Fotók: Facebook

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.