2019. augusztus 26., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

július (30)
június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Legkésőbb nyár végére elkészül az Egészségügyi Intézet aulája

Főoldal>Közélet>Legkésőbb nyár végére elkészül az Egészségügyi Intézet aulája
 
Írta: Szerk.
2019. július 15. 10:23
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Hamarosan végre méltó körülmények fogadják a betegeket az Egészségügyi Intézet aulájában is, miután a sok halogatás után a baloldali városvezetés úgy döntött: a kampányévben nekiállnak a munkálatoknak. Igaz, a felújítást a tavalyi évre ígérték, ráadásul elpuskázták a lehetőséget, hogy plusz forrást kapjon a kerület. Vagyis akár a dupláját is elkölthette volna a felújításra a városvezetés, de most kizárólag önkormányzati büdzséből végzik a munkálatokat.

Göröngyös út vezetett a Kispesti Egészségügyi Intézet földszinti aulájának felújításáig, de végre megkezdődött a munka, és az ígéretek szerint nyár közepére, de legkésőbb a végére elkészülnek a munkálatok, vélhetően azért, hogy Gajda Péter (MSZP) szocialista polgármester még az őszi önkormányzati választás előtt át tudja adni azt. Holott a felújítást már a tavalyi évre ígérték, de végül nem kezdték meg. Ráadásul, ha nem puskázzák el a lehetőséget Gajdáék, külső forrás segítségével tudták volna elvégezni a munkálatokat, és akkor az önkormányzat költségvetéséből erre a célra elkülönített összeget – összesen 224 millió forintot – át lehetet volna csoportosítani egyéb fejlesztésekre. Akár az Egészségügyi Intézet orvosi műszereinek fejlesztésére, vagy az épület energetikai korszerűsítésére. Ha éltek volna a lehetőséggel.

 

Elpuskázott lehetőség

A fővárosi kerületek szakrendelőinek felújítására 35 milliárd forintot biztosít a kormány. A támogatási összegek megítélése előtt a fejlesztési igényeket kérdőívben mérte fel a minisztérium megbízásából az Állami Egészségügyi Ellátó Központ. Kispest a kitöltött táblázatban feltüntette ugyan az Egészségügyi Intézet földszinti betegirányító részének felújításának, illetve az épület külső homlokzati felújításának, szigetelésének, valamint a fűtési rendszer korszerűsítésének mintegy 205 millió forintos igényét, ám ugyanabban a táblázatban azt is jelezték, erre az önkormányzat biztosítja a forrást, amelyből tulajdonképpen az olvasható ki, hogy a Kispesti Egészségügyi Intézmény esetében a kormányzat támogatására nincs szükség, miközben szinte az összes budapesti kerület kért és kapott is támogatást.

 

– Természetesen, mint mindent kerületi fejlesztésnek, ennek is nagyon örülünk. Ugyanakkor, ha megnézzük, hogy a budapesti kerületek szinte kivétel nélkül 10 vagy akár több százmillió forint támogatást kaptak, a városvezetés alkalmatlanságát jelzi, ami történt – tette hozzá lapunknak Dódity Gabriella fejlesztéspolitikai tanácsnok.

 

Jobboldali javaslatra ad több pénzt a baloldali városvezetés

Jobboldali javaslatra végül bekerült az idei költségvetésbe az a 22,5 millió forintos támogatás is, amellyel az Egészségügyi Intézet röntgenberendezését digitalizálni tudják. Ez volt ugyanis – egyebek mellett – a Fidesz- KDNP frakció módosító javaslata, amelyet februárban leszavaztak a baloldali városvezetők, csakúgy, mint az Egészségügyi Intézet alapellátásának megemelését is, végül ez is bekerült a módosított költségvetésbe, a Berzsenyi utca felnőttorvosi rendelő felújításával együtt, amelyre 18 milliót szán a baloldali városvezetés a jobboldali frakció 40 milliós javaslatával ellentétben. De így, a kampányévben tűnhet úgy, mintha a városvezetés saját ötlete lett volna.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.