2020. május 26., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (10)
március (31)
február (7)
január (5)
· 2019
december (12)
november (14)
október (26)
szeptember (23)
augusztus (14)
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Legyen erős és sikeres Európa

Főoldal>Közérdekű>Legyen erős és sikeres Európa
 
Írta: Szerk.
2018. november 22. 12:15
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Erős, identitásukat megőrző nemzetállamok Európai Uniója, vagy Brüsszel-központú Európai Egyesült Államok – ez dőlhet el a 2019 májusi európai parlamenti választáson, amely öt évre, de akár sokkal többre is meghatározhatja Európa jövőjét, társadalmi, biztonsági, gazdasági, politikai és pénzügyi téren is.

A jövő májusi európai parlamenti (EP-) választás egyik legfontosabb kérdése, hogy milyen erők határozzák meg az Európai Unió és tagállamainak jövőjét a következő években, évtizedekben. A jelenlegi brüsszeli vezetés még több hatáskört vonna el a tagállamoktól, ezzel is tovább gyengítve azokat. Magyarország azonban – többed magával – elutasítja az Európai Egyesült Államok létrehozására szőtt terveket. Erős és sikeres Európa a cél – jelentette ki Szijjártó Péter.

 

A magyar álláspont szerint erős, versenyképes, nemzeti és kulturális identitásukhoz kötődő nemzetállamok tudják visszaadni Európa erejét, az európai emberek biztonságát – hangsúlyozta a külgazdasági és külügyminiszter. Ehhez pedig Európának is meg kell őriznie keresztény kultúráját és identitását, vissza kell térni az objektív vitákhoz – például az unió következő költségvetéséről –, az európai intézményeknek az európai valóságra kell reagálniuk és fel kell gyorsítani a nyugat-balkáni bővítést.

 

A külpolitika soha ennyire nem volt része a belpolitikának, és a világgazdasági, világpolitikai változások miatt egy teljesen új világrend jött létre. Ez az új világrend sok kérdést vet fel az európai jövő szempontjából is, ráadásul közben az EU számos történelmi kihívás előtt áll - mutatott rá.

 

Magyarország közvetlen szomszédságában háború zajlik, súlyos a terrorfenyegetettség, és a tömeges illegális bevándorlás miatt párhuzamos társadalmak jöttek létre több nyugat-európai városban – sorolta a biztonsági kockázatokat. De megkérdőjeleződött az európai keresztény identitás is, a szuverenisták és föderalisták tábora pedig eltérően értelmezi a nemzetállamok szerepét. Az uniót jelenleg irányító, Brüsszelt tovább központosítani szándékozó erők pedig a jövő májusi EP-választások előtt le akarnak zárni minden kérdést.

 

Fontos, hogy legyen a józan észre és a kölcsönös tiszteletre alapuló vita az EU jövőjéről, de ezek gyorsan el tudnak vadulni, mivel az európai „mainstream” azonnal nem európainak bélyegzi meg a vele ellentétes álláspontot képviselőket.

 

Szijjártó Péter a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi és Európai Tanulmányok Kara által A magyar diplomácia napja címmel szervezett konferencián világított rá az EP-választások kihívásaira, kérdéseire.

 

Forrás: MTI

Főkép: Pixabay.com

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.