2019. szeptember 18., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

augusztus (14)
július (30)
június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Legyen erős és sikeres Európa

Főoldal>Közérdekű>Legyen erős és sikeres Európa
 
Írta: Szerk.
2018. november 22. 12:15
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Erős, identitásukat megőrző nemzetállamok Európai Uniója, vagy Brüsszel-központú Európai Egyesült Államok – ez dőlhet el a 2019 májusi európai parlamenti választáson, amely öt évre, de akár sokkal többre is meghatározhatja Európa jövőjét, társadalmi, biztonsági, gazdasági, politikai és pénzügyi téren is.

A jövő májusi európai parlamenti (EP-) választás egyik legfontosabb kérdése, hogy milyen erők határozzák meg az Európai Unió és tagállamainak jövőjét a következő években, évtizedekben. A jelenlegi brüsszeli vezetés még több hatáskört vonna el a tagállamoktól, ezzel is tovább gyengítve azokat. Magyarország azonban – többed magával – elutasítja az Európai Egyesült Államok létrehozására szőtt terveket. Erős és sikeres Európa a cél – jelentette ki Szijjártó Péter.

 

A magyar álláspont szerint erős, versenyképes, nemzeti és kulturális identitásukhoz kötődő nemzetállamok tudják visszaadni Európa erejét, az európai emberek biztonságát – hangsúlyozta a külgazdasági és külügyminiszter. Ehhez pedig Európának is meg kell őriznie keresztény kultúráját és identitását, vissza kell térni az objektív vitákhoz – például az unió következő költségvetéséről –, az európai intézményeknek az európai valóságra kell reagálniuk és fel kell gyorsítani a nyugat-balkáni bővítést.

 

A külpolitika soha ennyire nem volt része a belpolitikának, és a világgazdasági, világpolitikai változások miatt egy teljesen új világrend jött létre. Ez az új világrend sok kérdést vet fel az európai jövő szempontjából is, ráadásul közben az EU számos történelmi kihívás előtt áll - mutatott rá.

 

Magyarország közvetlen szomszédságában háború zajlik, súlyos a terrorfenyegetettség, és a tömeges illegális bevándorlás miatt párhuzamos társadalmak jöttek létre több nyugat-európai városban – sorolta a biztonsági kockázatokat. De megkérdőjeleződött az európai keresztény identitás is, a szuverenisták és föderalisták tábora pedig eltérően értelmezi a nemzetállamok szerepét. Az uniót jelenleg irányító, Brüsszelt tovább központosítani szándékozó erők pedig a jövő májusi EP-választások előtt le akarnak zárni minden kérdést.

 

Fontos, hogy legyen a józan észre és a kölcsönös tiszteletre alapuló vita az EU jövőjéről, de ezek gyorsan el tudnak vadulni, mivel az európai „mainstream” azonnal nem európainak bélyegzi meg a vele ellentétes álláspontot képviselőket.

 

Szijjártó Péter a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi és Európai Tanulmányok Kara által A magyar diplomácia napja címmel szervezett konferencián világított rá az EP-választások kihívásaira, kérdéseire.

 

Forrás: MTI

Főkép: Pixabay.com

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.