2019. április 20., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
október (66)
szeptember (25)
augusztus (34)
július (28)
 Friss kommentekTwitter
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
2016. június 20. 21:55
Gabi Sajnálattal olvastuk az óvodákkal kapcsolatos hírt, döntéseket... ma történt épp egy óvodai baleset a Bóbita óvodában... pedig tavaly ...
Piacfejlesztés és lakáskoncepció volt a téma a testületi ülésen
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést kapott Bayer Judit

Főoldal>Közülünk>Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést kapott Bayer Judit
 
Írta: Szerk.
2018. szeptember 10. 09:09
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Bár augusztus 20-án kapta a kitüntetést, a mai napig a hatása alatt áll Bayer Judit, az Art’s Ok TáncSzínház alapítója. A kispesti egyesület vezetője ugyanis több évtizedes táncpedagógiai és közösségteremtő munkája elismeréseképpen a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetését kapta meg. Gratulálunk!

Bizonyára nem túlzás, ha azt mondjuk, hogy Judit „kezei alatt” több száz gyermek cseperedett felnőtté, vált profi vagy éppen hobbi táncossá az elmúlt csaknem 30 évben. Bayer Judit ugyanis 29 évvel ezelőtt a Kispesti Vigadóban indította el első táncóráját, amelyre akkora volt az érdeklődés, hogy gyorsan újat kellett indítani. A tánciskola híre így hamar elterjedt, megannyi gyermeknek és családnak adva végtelen örömet. S hogy Judit valamit nagyon jól csinál, mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy két Nívódíja és Kispestért Díja után ezúttal a rangos, Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést kapta meg augusztus 20-án több évtizedes táncpedagógiai és közösségteremtő munkája elismeréseképpen.

- Nagyon felemelő érzés! – mondta lapunknak Judit, aki telefonon tudta meg, hogy felterjesztik erre a kitüntetésre. - Alig akartam elhinni, úgy voltam vele, hogy biztosan nem fogom megkapni. Még most is hihetetlen!

A táncszínházban a gyerekek egyébként komplex képzést kapnak, a tánc mellett nagy hangsúlyt fektetnek a színészmesterségre, az akrobatikára, és a beszéd-és hangképzésre is. Talán ennek is köszönhető, hogy sokan a szakmán belül helyezkednek el, miután elvégezték a Táncművészeti Egyetemet.

- Van olyan tanítványom, aki már közel 30 éves, 11 évesen kezdett nálunk, majd az egyetem után a Soproni Színházban volt tánckoreográfus, most pedig nálunk tanít – büszkélkedett Judit, aki azt is elárulta, hogy jelenleg közel ötvenen vannak az egyesületben. - Ha beleszámolom azokat a felnőtteket, akik aktívan már nem, de vissza-vissza térnek hozzánk egy-egy fellépés alkalmával, akkor 55 fősek vagyunk.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.